Ogólne > Hydepark
Polskie kompleksy
silk:
Polacy sa malkontentami - to chyba jedna z naszych podstawowych cech narodowych. Z drugiej jednak strony jednak podczas rozmow z Rodakami nie moge oprzec sie wrazeniu, ze staraja sie za wszelka cene udowodnic, ze nie sa wielbladami. A jak to zrobic najlatwiej - proste udowodnic jak inni sa glupi i nic nie warci (np. Dunczycy, Niemcy,Angole itd).
Nobilitowac siebie przez pograzenie innych to podstawowa metoda - prostacka ale zawsze jakas.
Polskie "zastaw sie a postaw sie" - to tez wyraz leczenia kompleksow.
Smiac mi sie chcialo, kiedy podczas apogeum wyjazdow Polakow do Anglii wiekszosc z nich twierdzila, iz pracuje w Londynskim City - najlepiej w bankowosci ;D. Dlaczego wstydzili sie tego, ze lataja na mopach lub myja gary ???? (zadna praca - no prawie zadna-nie hanbi). Przyklady mozna mnozyc.
Moim zdaniem niestety, ale Polacy sa narodem zakompleksionym - dlatego jestesmy tak krytyczni wobec innych narodow.
myszka0807:
Swieta tuz ,tuz .a ty w takim nastroju :P WESOLYCH SWIAT .pamietaj by pomalowac jajeczka
makarpoland:
Tak, Polacy sa malkontentami - takimi samymi jak np autor tego posta na forum.
Zamiast zakladac takie bezsensowne tematy, w ktorych i tak nikt nie posypie sobie glowy popiolem ani nie doprowadza do niczego dobrego, to lepiej spozytkuj swoja energie na zakladanie jakiegos tematu, ktory da jakiegos kopa pozytywnej energii forumowiczom czytajacym takie glupoty.
Dodam, ze sam jestem narzekaczem, ale dziala to akurat, dla nas Polakow, w dobry sposob - dzieki temu staramy sie zawsze cos poprawic, ruszyc do przodu (przynajmniej ja tak mam). Polakow jest 60-70 milionow - na pewno wiekszosc jest taka jak napisales.
Dobrych swiat i odpusc sobie pisanie o Polakach w negatywnym swietle, bo tego nie cierpie. Zajmij sie lepiej dobrymi cechami.
Zacytuje ci z pamieci Nowaka: "patriotyzm to dbanie/pamietanie o dobrych cechach narodu i ojcowizny, a takze dostrzeganie tych zlych, ktore staramy sie wyeliminowac".
Ty ani nei dostrzegasz dobrych, ani nie chcesz wyeliminowac zlych. Czyli jalowa dyskusja i beznadziejny temat na forum.
Zaloz moze jakies kolko savoir vivre czy jakies warsztaty odchamiajace dla Polakow, a odpusc sobie lania wody na forum nt. jacy to Polacy sa be (ktore juz widzialem parokorotnie podczas przegladania forum w ostatnich 2-3 latach). Lepiej zastanowmy sie czemu i jak mozna zapobiegac albo walczyc z ta nasza beznadziejnsocia. Badanie - diagnoza - rozwiazanie problemu.
Dobrych swiat jesczze raz.
myszka0807:
Masz racje .taki temat wywola jedynie klotnie na forum.byc moze autor watku ms jskis problem wiec niech napisze w czym jest problem .obracam sie moze w baaaardzo malym kregu Polakow i naprawde nie slysze by narzekali .Ale noe rozpisujmy sie bo temat sie rozwinie .zycze ci autorze tego postu bys moze sam zmienil nastawienie i zaczal dostrzegac to co masz ,a nie to czego nie masz .
Jomir:
Jasne, zawsze przyjemniej popisac w watku o tchorzostwie Dunczykow i debilizmie dunskich lekarzy. 60-70 milionow Polakow? No, No mnozy sie towarzystwo jak zajace :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej