Ogólne > Pomoc!

Pireniążki za barsel

<< < (2/2)

czysio:
   Witam , podłączę się do tego postu. A więc moja żona do grudnia była na a-kasse (kilka miesięcy) , pod koniec grudnia przeszła na barsel i w styczniu urodziła dziecko. Najpierw pojechaliśmy do jobcenter zgłosić przejście , żona dostała potwierdzenie z którym udaliśmy się do a-kasse. Następnego dnia żona otrzymała pismo z udbetaling danmark o rejestracji jej i przejściu na barsel , później na borger.dk w zakładce mój barsel żona wypełniła informacje , były to pytania związane z przejściem z a-kasse na barsel. Dwa dni później otrzymała kolejne pismo potwierdzające , że wszystko jest spełnione , lecz mimo terminu żadnych pieniążków nie otrzymała. Dodzwonić się jest niemożliwością a adresu email brak do udbetaling danmark , może ktoś z was miał podobną sytuację. Nasza znajoma owszem ale spowodowane było to tym , że przejście na barsel z a-kasse zgłosiła tylko w a-kasse a nie zgłosiła w jobcenter. Pozdrawiam

roga:
Czasy sie nieco zmienily. komunikowanie z Udbetaling Danmark i nie tylko w tej sprawie, ale rowniez odnosnie zoltych kart z polskim czy dunskim adresem, rodzinnego, emerytur, niebieskiej karty, ubezpieczenia rodziny w NFZ za dunska karte ubezpieczenia (E 106 lub E109) i wiele innych spraw odbywa sie bezposrednio logujac sie do odpwiednirgo oddzialu w Udbetaling Danmark za pomoca swojego NemId. Szybko, praktycznie. Rownoczesnie masz "slad" ze sie do nich zwracales. Odpowiedz, przynajmnie w tych sprawach w ktorych ja sie zwracam, przychodzi rowniez szybko przez Digital Post (e-boks). Oczywiscie zale - jak formulujemy nasze pytanie (po dunsku) = konkretne jasne/wyrazne zapytanie..

czysio:
Naturalnie codziennie sprawdzamy na borger.dk status i nic się nie zmieniło. Pozdrawiam

czysio:
I nastała światłość , dodzwoniłem się i uzyskałem informację , że z natłoku pracy wiele spraw jest przesunięte w czasie. W sumie po półtora miesiąca żona otrzymała pismo , że barsel otrzyma na dniach za cały okres. Pozdrawiam i temat zamykam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej