Ogólne > Podatki

podatek w DK od gruntu w PL

<< < (2/4) > >>

yoursoul:
Jestem zdziwiona ! :o Czy jest ( i gdzie ) obowiazek  zgloszenia w Danii  faktu posiadania wlasnego mieszkania /domu w Polsce  ?
Czy samemu sie szacuje jego wartosc ?

Quit:

--- Cytat: weerona w 31 Lip 2008, 11:46:25 ---W DK płaci się podatek od posiadanego majątku a od sprzedaży już nie. Ja w przypadku mieszkania płacę 1% rocznie jego (polskiej) wartości .

--- Koniec cytatu ---
O chorobcia, nie wiedzialam nawet. Znaczy sie do SKAT powinnam zglosic, ze zakupilam dzialke (to juz bylo w trakcie mojego pobytu w DK i po slubie z moim mezusiem) i zaplacic jakis tam podatek? Hmm... musze sie dowiedziec ile i czy jeszcze bym mogla sprawde "wyprostowac"? A co z podatkiem rolny, ktory placilam od mojego gruntu - powinnam go gdzies tam wykazywac pewnie tez co?

Ech... chyba bez wizyty w SKAT sie nie obedzie, bo e-maila wole nie wysylac, beda mi potem patrzec na rece. WOle sie anonimowo poradzic chyba.

mala_z_Aarhus:
Nie pamietacie, jak Skat zaczal scigac tych wszystkich Dunczykow, ktorzy posiadali domy w Hiszpanii, Francji, Bulgarii itd. Okazalo sie, ze podatek od nieruchomosci trzeba placic w Danii i takie tam.

Quit:
DUnczcy Dunczykami, ale myslalam, ze jak mam polski paszport to wyglada to moze troche inaczej.

mala_z_Aarhus:
Moze zaczekajmy na odpowiedz Skatu po panskiej wizycie w tej instytucji.

Hm, moze wiec dosc opacznie zrozumialam punkt wypowiedzi:

--- Cytat: Quit w 31 Lip 2008, 09:21:46 --- (...)  jako, ze tutaj mieszkam i pracuje. (...)
--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej