Ogólne > Edukacja
jak rozpocząć naukę w Danii?
megam:
Witam, wkrótce przyjadę do Danii z rodziną, jest tam aktualnie mąż. Mam syna który waśnie kończy szkolę podstawową. jak wygląda nauka w Danii? gdzie poslać syna do szkoly? jak to wgl zacząć zalatwiać? . Przecież syn nie zacznie nauki chyba od razu w duńskiej szkole bo nie zna języka. Bardzo dziękuję za wszelkie rady i porady :)
aisak:
--- Cytat: megam w 12 Kwi 2013, 20:19:23 ---Witam, wkrótce przyjadę do Danii z rodziną, jest tam aktualnie mąż. Mam syna który waśnie kończy szkolę podstawową. jak wygląda nauka w Danii? gdzie poslać syna do szkoly? jak to wgl zacząć zalatwiać? . Przecież syn nie zacznie nauki chyba od razu w duńskiej szkole bo nie zna języka. Bardzo dziękuję za wszelkie rady i porady :)
--- Koniec cytatu ---
do kommune , przedstawiasz problem, skieruja syna do klasy integracyjnej, po 1-2 latach przejdzie do klasy dunskiej. nie przejmuj sie, dzieciak zalapie jezyk po 3-4 miesiacach, poza tym jest lockout, dzieciaki maja wolne, ale za to bania prawdopodobnie z wakacjami.
Ce la vie 8)
megam:
dzięki za info :) jakąś malą ulgę poczulam a to juz coś :) martwię się czy da sobie radę ale przecież nie my pierwsi nie ostatni tam jedziemy.
AK211:
--- Cytat: aisak w 12 Kwi 2013, 22:30:46 ---poza tym jest lockout, dzieciaki maja wolne, ale za to bania prawdopodobnie z wakacjami.
--- Koniec cytatu ---
Nigdzie, w żadnym medium, w żadnej gazecie ( czytam na bieżąco ), ani w telewizyjnych informacjach nie słyszałam podobnej bzdury. Nauczycielem, ani dzieci nie będą pracować podczas wakacji.
Jeśli masz słyszałaś coś podobnego od jakiegoś polityka - imię i nazwisko. Albo źródło.
W innym przypadku jest to powtarzanie plotek ( nie prawdziwych przede wszystkim ).
aisak:
--- Cytat: AK211 w 13 Kwi 2013, 15:03:48 ---Nigdzie, w żadnym medium, w żadnej gazecie ( czytam na bieżąco ), ani w telewizyjnych informacjach nie słyszałam podobnej bzdury. Nauczycielem, ani dzieci nie będą pracować podczas wakacji.
Jeśli masz słyszałaś coś podobnego od jakiegoś polityka - imię i nazwisko. Albo źródło.
W innym przypadku jest to powtarzanie plotek ( nie prawdziwych przede wszystkim ).
--- Koniec cytatu ---
Super, ze potrafisz czytac ;). I ze wierzysz mediom bez zastrzezen, prawdziwie godne zrodlo informacji ::). Tak trzymaj, ok ;)?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej