Ogólne > Hydepark

Wiosna idzie! Czyli o dietach, dietkach , cwiczeniach i takie tam ;)

<< < (2/169) > >>

Krakers:
"No pewnie, że się zgadzam. Od razu ;)" - sobie pożyczyłem ;)

W sumie to ... liczenie kcal nie jest dla ludzi ;) - dlatego substytutów jest tyle, ja sobie nie wyobrażam dnia bez wiedzy nt. tego, czy dostarczyłem tyle kcal, ile mój organizm potrzebuje. A ile potrzebuje? - własne dzienne zapotrzebowanie określam za pomocą stworzonej dla siebie ... formuły matematycznej  :-X
Jak wiadomo ile jeść, co i kiedy - wówczas ma się wszystko pod kontrolą.

A ile jeść, co i kiedy? - no to jest temat rzeka ;)

aisak - skąd wiesz ile kcal dostarczasz jedząc po swojemu? Analizujesz swoje pokłady energii, by móc żonglować rozkładem makroskładników? - eee ... no tak, ale Ty masz przecież zawsze energię ;)

ThaBoss - yyy ... efekt byłby zaje ... ten tego, gdybyś napisał, że straciłeś 20kg tkanki tłuszczowej, przy utrzymaniu tkanki mięśniowej na tym samym poziomie. Niestety przy drastycznych dietach w pierwszych 3 tygodniach do 60% spadku wagi to wydalona woda, której organizm nie potrzebuje (a która jest potrzebna do przyswajania węglowodanów - a jak ogranicza się węgle, to organizm pozbywa się tej wody), do tego dochodzi spalanie mięśni, no i tkanki tłuszczowej ... ale, jak już wspominałem, to nie dla ludzi ;) - bo przeważnie "normalnego zjadacza chleba" zadowala głównie spadek kg na wadze ;)

aisak:

--- Cytat: ThaBoss w 16 Kwi 2013, 00:09:03 ---stosowalem wysokobialkowa przez 2 miesiace efekt przezajeb...... na mnie podziala prawie 20 kilo mniej a co do efektow ubocznych nie zauwazylem.

--- Koniec cytatu ---
Wg mnie za duzy spadek masy ciala w zbyt krotkim czasie. Niebezpieczne i efekt jojo gwarantowany. A jak jest teraz , utrzymales wynik??

ThaBoss:
xD wyniku nie utrzymalem a co do krakersa to masz racje bracie ale widze nareszcie ze bede pod dobra opieka wyciagniecie ze mnie jeszcze czlowieka
poprosze was o porady zywieniowe i cwieczeniowe bede bardzo dzwieczny za pomoc kochani

Krakers:
ThaBoss - żadne porady raczej nie poskutkują, jeśli nie zechcesz czegoś zmienić. A jak zechcesz - to sam odnajdziesz te porady, zdobędziesz wiedzę, tak to działa - imo.

ThaBoss:
zmienic chce bardzo bo dosc juz mam takiego wygladu tylko ze u mnie jest problem chyba troche z chceniem bo chce chce a potem nagle nie chce i tak to wlasnie dziala ale moze pod waszym okiem wkoncu mnie sie to uda bylo by fajnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej