Regionalne > Odense
PILNIE szukam osoby, ktora naprawi mi komputer !!!
vordingborg:
Instrukcja
http://toin.pl/2165/naprawa-uszkodzonego-systemu-windows-xp/
KoerOne:
Oj Warszawiaku, a co ma windows do biosa? Kompletnie nie wiesz o czym mówisz a zgadywanie w tych sprawach może koleżankę wyprowadzić na manowce albo w jeszcze większe problemy. Jeżeli system nie był w jakiś znaczący sposób modyfikowany metoda zamiany plików przez instalator będzie ok, w innym przypadku wiersz polecenia i ręczna podmiana. I jeszcze raz na przyszłość Windows ≠ Bios, i w Biosie dłubać nie radzę jak się jest laikiem.. :) Powodzenia
varszafiak:
widze ze czytasz po lebkach , jest dokladnie jak napisalem musi przestawic w biosie aby jej komputer uruchamial w pierwszej kolejnosci CD i po klopocie, przeciez chce przeinstalowac system... z plyty bez tego nie ruszy.
ale chyba wiem o co ci chodzi... ostatnio slyszalem ze ktos za przeinstalowanie systemu zgarnia po 1200 koron, ale potrafi mowic pieknym fachowym jezykiem.
AK211:
--- Cytat: vordingborg w 26 Kwi 2013, 16:08:59 ---Instrukcja
http://toin.pl/2165/naprawa-uszkodzonego-systemu-windows-xp/
--- Koniec cytatu ---
Dziekuje za instrukcje, jest znacznie bardziej przejrzysta, niz podany przeze mnie wczesniejszy link.
ALE: plytka zalacza sie bez problemu, z tym, ze jesli nie wcisne ,,r,, na samym poczatku, a zamiast nowa instalacje, pojawia sie ostrzezenie, ze wszystkie pliki, rowniez ,,moje dokumenty,, moga zostac usuniete. Co robic!?
KoerOne:
No tak, ale po pierwsze laptopy (prawie wszystkie) są domyślnie ustawione na start z płyty przez producenta, a raczej zakładam że skoro koleżanka nie umie wymienić pliku z wiersza polecenia to raczej nie zmieniała domyślnych ustawień biosu, po drugie sugerujesz że skrót do biosu zależny jest od wersji windows, a tak nie jest. Zresztą nie ma to większego znaczenia bo offtopujemy troszkę, wejście do biosu to albo delete albo f2 chyba że ma się macbooka z winxp ale to raczej wątpliwe bo to jakby wozić łajno mercedresem.. Rozwiązanie zagadki jest proste, znaleźć niedaleko mieszkającego, ogarniętego młodziana z płytką xp, dać mu na zgrzewkę redbula i niech wymieni uszkodzone pliki najlepiej ręcznie ale można też i z automatu wszystkie tak jak podane w instrukcji. Po automatycznej podmiance jednak nie wszystko może zadziałać jak należy, na przykład jeśli pomyli się wersje xp :) dlatego mowa o ogarniętym młodzianinie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej