Ogólne > Hydepark
zakazane rasy psów wDenmark
happybeti:
Jasne , ze debil nawet z labradora zrobi potwora.
Nie w tym rzecz.
Z jakiegoś powodu te rasy sa zakazane.
Ja bym się nie odważyła dziecku amstaffa kupowac- pies to zwierzę instynktownie przestrzegające hierarchii stadnej.
I o ile dorosłego może uznac za "samca alfa" i mu się podporządkowac, to nie wierzę, by zrobił to wobec dziecka.
Dać dziecku amstaffa to tak, jakby dać mu nabity pistolet. Może wypali, a może nie.Może zrani kogoś, a może "szczęśliwego posiadacza".
Jomir:
Teoria dominacji zostala dawno temu obalona.
Co do psa jako bomby. Zadnego psa nie mozna zostawiac sam na sam z dzieckiem.
A przynajmniej do momentu, kiedy dziecko nauczy sie szanowac psia niezaleznosc i rozumiec jezyk psi.
Ja mam goldena, wyjatkowa oaze lagodnosci. Cudowny, spokojny pies, ktory malo co nie zabil mojej corki w przyplywie blogosci .
Lezeli sobie obydwoje na lozku, corka go glaskala, pies sie chcial obrocic na grzbiet i wyciagnac nozke do podrapania po niej. Mala byla na lini, pies wyciagajac noge kopnal ja z brzuch i wyrzucil z lozka jak torpede. BYlam z druga corka w poblizu i cudem w locie zlapalismy wowczas poltoraroczna corke. Gdbysmy jej nie zlapaly trzasnela by potylica o szafe.
Zwierze jest tylko zwierzeciem, nawet kochane i lagodne moze zrobic krzywde zupelnie nieswiadomie.
1941:
HB troszke jednak przesadzilas co do czesia, on napisal, ze mial groznie psy, a nie ze obecnie zakazana rase chce kupic swojej corce. Lista psow widocznie jest potrzebna aby unknac kupienia czegos co jest niedozwolone bez pozwolenia.
Ja bym sie wycofal z tych slow o czesiu, bo w tej sytuacji sa nie na miejscu.
piotr1:
--- Cytat: czesio w 29 Kwi 2013, 17:55:31 ---tu tylko obsrane muslimy moga wszystko :-[
--- Koniec cytatu ---
no i tu z wielka przykroscia musze sie zgodzic z czeslawem >:(
1941:
Tez chcialem ale podziekowanie mi nie wchodzilo!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej