Ogólne > Hydepark

KRAJ IDEALNY ?

<< < (13/17) > >>

happybeti:

--- Cytat: aisak w 04 Maj 2013, 17:41:43 ---Lekka korekta: trwa tak dlugo, jak sie mu potakuje, zgadza sie z tym, co on mowi i wykonuje sie poslusznie i bardzo szybko jego polecenia. Sprobujecie czasami nie zgodzic sie z opinia, lub nie potaknac.... Usmiech ginie jak wymazywany gumka myszka, hahaha, natychmiastowo...

--- Koniec cytatu ---

Hm...a my, Polacy, to inni?
Tylko na tym forum widać, co się dzieje i co z niektórych "wyłazi", gdy tylko im podpowiesz "nie po myśli " 8)
Aisak, tekst, który wkleiłaś, całkowicie (tendencyjnie?) przemilcza faaktyczną przyczynę "trzeciej fali".Kompletnie nie mówi o praprzyczynach dwudziestowiecznej migracji, bo o to chyba chodzi, nie o to, jak lalismy turków pod Wiedniem, co? ;)

Makar-  współczesna imigracja muzułmanów do Europy to efekt kolonializmu i postkolonializmu.Zauważ, ze wszyscy obywatele państw arabskich, Turcji itd. mają niejako automatycznie obywatelstwo kraju, którego byli "poddanymi", Wlk. Brytanii albo Francji. Dyskutowalam kiedyś długo z młodymi Turkami- nacjonalistami, rozmowa wyniła z okazji "Armenian genocide" . Zdiwiłbyś sie, jakich podobnych do ciebie argumentow używali. (na zyczenie mogę spróbowac odszukac i Ci przesłać korespondencję;)- nic prywatnego w tym nie ma, a warto mieś spojrzenie "drugiej strony " z pierwszej ręki  ;).A najśmieszniejsze bylo to, że  większym nacjonalistą i islamistą tureckim był chłopak mieszkający od trzeciego pokolenia w Anglii, niż ten mieszkający w Turcji i mający wykształconych rodziców.Jakże to podobne do...odpowiednie wstaw  ;) ;D :P 8)

aisak:

--- Cytat: happybeti w 04 Maj 2013, 22:36:17 ---Hm...a my, Polacy, to inni?
Tylko na tym forum widać, co się dzieje i co z niektórych "wyłazi", gdy tylko im podpowiesz "nie po myśli " 8)
Aisak, tekst, który wkleiłaś, całkowicie (tendencyjnie?) przemilcza faaktyczną przyczynę "trzeciej fali".Kompletnie nie mówi o praprzyczynach dwudziestowiecznej migracji, bo o to chyba chodzi, nie o to, jak lalismy turków pod Wiedniem, co? ;)

Makar-  współczesna imigracja muzułmanów do Europy to efekt kolonializmu i postkolonializmu.Zauważ, ze wszyscy obywatele państw arabskich, Turcji itd. mają niejako automatycznie obywatelstwo kraju, którego byli "poddanymi", Wlk. Brytanii albo Francji. Dyskutowalam kiedyś długo z młodymi Turkami- nacjonalistami, rozmowa wyniła z okazji "Armenian genocide" . Zdiwiłbyś sie, jakich podobnych do ciebie argumentow używali. (na zyczenie mogę spróbowac odszukac i Ci przesłać korespondencję;)- nic prywatnego w tym nie ma, a warto mieś spojrzenie "drugiej strony " z pierwszej ręki  ;).A najśmieszniejsze bylo to, że  większym nacjonalistą i islamistą tureckim był chłopak mieszkający od trzeciego pokolenia w Anglii, niż ten mieszkający w Turcji i mający wykształconych rodziców.Jakże to podobne do...odpowiednie wstaw  ;) ;D :P 8)

--- Koniec cytatu ---
Betti, wszystko sie zgadza. Jak bylam w Polsce, mialam poglady dokladnie takie, jak Ty. Zmienilo sie, jak zamieszkalam w getcie... Tu naprawde nie ma smiechu ani gadek o pokojowym wspolistnieniu czy integracji. Tu sie z drogi ucieka. A jak sie jest biala kobieta, to noca sie nie chodzi....

happybeti:
Aisak, ja wszystko rozumiem i absolutnie jestem PRZECIWNA islamizacji Europy- o to się tak z tymi młodymi |Turkami też kłóciłam ;).
Makar prosił o podpowiedź, gdzie szukac przyczyn, no to napisałam, co wiem o pierwszej, XXwiecznej fali migracji arabskiej .A z tą pracą to tez częściowo jednak prawda.W gospodarczym boomie powojennym Francja masowo ściągała robotników ze swoich bylych kolonii, dajac im wszelkie przywileje, bo rąk do "czarnej roboty" brakowało- pamiętajmy, że Europa była po wojnie "wykrawaiona", brakowało mężczyzn w "wieku produkcyjnym " do pracy.Problem szybko samoistnie się rozwiązal, bo "baby booom" powojenny zrobil swoje, ale imigranci i ich przywileje pozostali /ły ;). A wiadomo, że najtrudniej jest odebrać coś , co było dane.

siny:
Obawiam się że początkowe informacje nie są prawdziwe.
http://www.masjid.jp/index.html

Blog polki w Japonii też ich nie potwierdza.
http://nawsiwjaponii.blogspot.dk/2013/04/w-odpowiedzi-na-temat-islamu-w-japonii.html

aisak:

--- Cytat: siny w 05 Maj 2013, 10:12:36 ---Obawiam się że początkowe informacje nie są prawdziwe.
http://www.masjid.jp/index.html

Blog polki w Japonii też ich nie potwierdza.
http://nawsiwjaponii.blogspot.dk/2013/04/w-odpowiedzi-na-temat-islamu-w-japonii.html

--- Koniec cytatu ---
Czyli honor ratuja wladze Australii 8)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej