Ogólne > Kącik Kulinarny

ramsløg, czosnek niedzwiedzi

<< < (5/6) > >>

happybeti:
Hm...czyli trzba się spieszyć...wszystko wokół kwitnie na wyścigi, "jak głupie", to i czosnek pewnie w tym roku się pospieszy... :-\

Jomir:
Powiedz mu, ze musi poczekac 3 tygodnie!

frontnow:
Powiedzcie mi jak smakuje ten czosnek w porównaniu do takiego zwykłego? :)
Pozdrawiam

zpatentem:
Juz po ptokach, musisz czekac do marca 2015. Jest nieco lagodniejszy i duzo bardziej dyskretny :) niz czosnek troche tam tez mozna wyczuc dymke. Raz sprobujesz i wpadniesz w nalog (przypuszczam).

faja:
Powiedzcie mi jak smakuje ten czosnek w porównaniu do takiego zwykłego?
Ramsløg to liscie, używane do sałatek, mies, ma lagodniejszy smak i na wiosne jest zrodlem witamin i mineralow
Ramsløg kwitnie teraz pieknie na bialo w naszym lesie, wspanialy miodowy zapach.
Niedlugo las zacznie pachniec czosnkiem, gdy rosliny zaczna umierac, a moze przygotowywac sie do przyszlorocznego zycia.  :)

Mysle, ze zrobiliście miodek lub syrop z mniszka, mælkebøtte, teraz możemy robic i pic sok z lisci mniszka i pokrzywy.
Można wykorzystać do tego sokowirowke.  :)  Jutro robie po raz  pierwszy sok z mniszka.
 Może nie smakuje za bardzo, ale jak się doda troszkę innego soku, albo miodku i cytryny.
 Już zaczyna kwitnac czarny bez, hyldebær, wiec jeśli chcecie ochronić swoja rodzine przed przeziębieniami czas pomyslec o zrobienieniu soku, może nazwałbym to syropem,  ja nie stosuje cukru, ale stevie, lub ksylitol, cukier brzozowy, ważne dla tych co licza kalorie.
Milego wieczorku

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej