Ogólne > Kącik Kulinarny

ramsløg, czosnek niedzwiedzi

<< < (2/6) > >>

faja:
W tym roku zamrozilam troche lisci, ale jeszcze nie probowalam co z tego wyjdzie, jaki bedzie smak.
Troche tez ususzylam w piekarniku, temp. 60stopni z termoobiegiem, ale trzeba usunac lodyzki, bo liscie susza sie szybko, a te sa dlugo wilgotne. Zrobilam tez troche pesto do sloiczkow i zapasteryzowalam, ale kolor nie taki jak swieze. Uwazam, ze jest to po prostu roslina sezonowa, ale jaka zdrowa!. Witaminy C ma 20 razy wiecej niz cytryna , zreszta co bede pisac, tutaj link: http://eradycator.salon24.pl/78459,czosnek-niedzwiedzi-allium-ursinum-poprawia-krazenie-wspomaga.
W Danii nie jest pod ochrona.

@ae@:
Vit C jest bardzo podatna na utlenianie - pasteryzacja i suszenie niszczy ja prawie w zupelnosci.
 

faja:

--- Cytat: @ae@ w 10 Maj 2013, 21:27:30 ---Vit C jest bardzo podatna na utlenianie - pasteryzacja i suszenie niszczy ja prawie w zupelnosci.

--- Koniec cytatu ---
wiem, ale przeciez caly rok mozna kupic serki almette i inne z  czosnkiemm niedzwiedzim, pewnie tez suzonym  :)

@ae@:
A  co to ma wspólnego z wit C ?

aisak:

--- Cytat: @ae@ w 10 Maj 2013, 21:50:49 ---A  co to ma wspólnego z wit C ?

--- Koniec cytatu ---
;D ;D ;D

Sie czepiasz... ;) ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej