Ogólne > Hydepark

Kupno domu co ppotrzeba

(1/3) > >>

ravensedyta:
Witam serdecznie
Chciałabym się dowiedzieć jakie wymagania należy spełnić przy zakupie domu na kredyt, czy trzeba mieć wkład własny, może A-Kase? Z góry dzięki za odpowiedzi

happybeti:
Na pewno warto mieć przynajmniej 100 -200 tys DKK(w zależności od ceny domu, oczywiście) na wszystkie związane z tym opłaty, ubezpieczenie itd, nawet, gdy dostaniesz kredyt na całość.
No, ale "wybiegam przed szereg" ;), najpierw trzeba dostać kredyt .
Prawdę mówiąc, sama jestem tematem zainteresowana  8) :D.

1941:

--- Cytat: happybeti w 10 Maj 2013, 20:27:38 ---Na pewno warto mieć przynajmniej 100 -200 tys DKK(w zależności od ceny domu, oczywiście) na wszystkie związane z tym opłaty, ubezpieczenie itd, nawet, gdy dostaniesz kredyt na całość.
No, ale "wybiegam przed szereg" ;), najpierw trzeba dostać kredyt .
Prawdę mówiąc, sama jestem tematem zainteresowana  8) :D.

--- Koniec cytatu ---

Przy kazdej ofercie jest podane jaka kwota musi byc na tzw. reku, aby myslec o zakupie domu.
No oczywiscie dodatkowa kasa na wszelkiego rodzaju wydatki przepisania opisania itd. Wartosc nieruchomosci w tym jest istotna.

happybeti:
Ja tylko wiem o doświadczeniu mojej przyjaciółki, ktora nagle musiała zdobyć dodatkowe 100 tys , mimo wcześniejszych "dokładnych" informacji o potrzebnych zasobach  ;).
Lepiej byc przygotowanym na takie niespodzianki, bo niektóre koszta agencji nieruchomości i banku nie obchodzą, a są :-\

vordingborg:
Wszystko zależy od warunków jakie postawi bank, a jedynym dodatkowym kosztem który może cię zaskoczyć jest adwokat. Warto się dowiedzieć jaki będzie koszt usługi :o można zapłacić gotówką ewentualnie wliczyć go w kredyt.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej