Ogólne > Hydepark

DR2

<< < (7/16) > >>

vordingborg:
Film się skończył wojna trwa!!!
 Polecam lekturę 

Jomir:
Taaa.. film sie skonczyl  i jestem w szoku.
Osobiscie nic nie mam do przedstawienia Niemcow. Mysle, ze wiele bylo podobnych historii mlodych ludzi po niemieckiej stronie.

Natomiast jestem w szoku i nie dzwie sie protestom ambasady.
Daleka jestem od zycia historia i patrzeniem wstecz, ale chyba partyzanci z AK na to nie zasluzyli.

Nawet pisac mi sie nie chce.

Kurcze, nawet moj dunski maz, stwierdzil, ze nie dziwi sie polskim protestom.

zpatentem:
Artykul potwierdzil absolutnie wszystkie moje stare spostrzezenia i wnioski; juz tu na forum pytalem dlaczego polacy sie tak onanizuja historia, ktora przez setki lat niczego ich nie potrafila nauczyc; zawsze byli zaskoczenie przez sasiadow, przyjaciol czy powodzie, dlaczego zawsze byli spoznieni z powodu mnostwa dyskusji? Dlaczego wiekszosc polskich ulic ma w nazwie: armii.., bohaterow..., ofiar.., wyzwolenia.., niepodleglosci.., zolnierza.., a malo ktora, jezeli jakakolwiek, nazwisko jakiegos polityka czy organizatora z wizjami, planami na lepsza Polske? Dlaczego te powalki sa przyczyna waszego pobytu na obczyznie, kto to wymyslil? Kto ich wybral? A czy dyskutujecie tutaj: ja bym tak zrobil, zmienil, poprawil, nowe idee?

Ten cytat z artykulu jest bardzo aktualny dla ciebie Aisak i nie dyskutowalismy wczoraj, nic bowiem nie slyszalem tylko twoje oburzone wzdychanie ktore nie bylo dla mnie zadnym argumentem :) :

Jesteśmy narodem narcyzów?

"- Statystycznie rzecz biorąc, niestety tak. Z mnóstwem kompleksów. Naszemu wyraźnemu, choć nie dość uzasadnionemu poczuciu wyższości nad innymi towarzyszy poczucie niedocenienia ze strony innych. Jednym z przejawów narcyzmu grupowego jest nadmierne wyczulenie na wszelkie objawy krytyki lub niedocenienia. Przewrażliwienie wręcz. Reakcją jest przesadne eksponowanie swojej obecności i swojej wartości"..

zpatentem:

--- Cytat: piotr1 w 21 Maj 2013, 20:37:14 ---jakie mam kontrargumenty? wyobraz sobie ze nie bluzgam bezmyslnie i widze jaki ten pan profesorek i ta gazeta powazna..pewnie tak jak i ty jestes dorosly i powazny

przyklad pierwszy z brzegu- nie wydaje mi sie ze istnieje cos takiego jak narcyzm grupowy- zaznaczam ze nie chcialo mi sie szukac na necie, bo szkoda mi czasu na takie debilizmy- wiesz czemu, ty ktory douczony jestes- z jednego glupiego powodu- kazdy jest inny, inaczej wychowany, inaczej sie zachowuje
wiec panie zpatentem czy bez powiem ci cos- wystarczy uzywac glowy

--- Koniec cytatu ---

Teraz moge sprobowac odpowiedziec. Nie mieszkam w Polsce od dawna, ale w czasie pobytow czesto slyszalem o Gazecie Wyborczej jako jednej z najwazniejszych.

Dla przykladu narcyzm grupowy byl tutaj na forum ewidentny; nasilne dolowanie Danii i dunczykow by podkreslic wyzsza klase rodakow: dunki byly brzydkie i grube, dunczycy durni, pijacy lenie, a poza tym wszyscy to brudasy; rozumiem gdyby to byly opinie ludzi doswiadczonych i mieszkajacych tutaj wiele lat, a nie natychmiastowe opinie zupelnie "nowych" pracujacych w podlych zawodach i miejscach spowodowane brakiem dunskiego. To byla pelna narcyzowa automatyka.
Czytajac rozne polskie fora czy dyskusje czesto spotkasz opisy roznorakich przyczyn polskich niepowodzen i zawsze sa ci inni winni.
Good night and good luck

aisak:

--- Cytat: zpatentem w 21 Maj 2013, 22:57:24 ---Artykul potwierdzil absolutnie wszystkie moje stare spostrzezenia i wnioski; juz tu na forum pytalem dlaczego polacy sie tak onanizuja historia, ktora przez setki lat niczego ich nie potrafila nauczyc; zawsze byli zaskoczenie przez sasiadow, przyjaciol czy powodzie, dlaczego zawsze byli spoznieni z powodu mnostwa dyskusji? Dlaczego wiekszosc polskich ulic ma w nazwie: armii.., bohaterow..., ofiar.., wyzwolenia.., niepodleglosci.., zolnierza.., a malo ktora, jezeli jakakolwiek, nazwisko jakiegos polityka czy organizatora z wizjami, planami na lepsza Polske? Dlaczego te powalki sa przyczyna waszego pobytu na obczyznie, kto to wymyslil? Kto ich wybral? A czy dyskutujecie tutaj: ja bym tak zrobil, zmienil, poprawil, nowe idee?

Ten cytat z artykulu jest bardzo aktualny dla ciebie Aisak i nie dyskutowalismy wczoraj, nic bowiem nie slyszalem tylko twoje oburzone wzdychanie ktore nie bylo dla mnie zadnym argumentem :) :

Jesteśmy narodem narcyzów?

"- Statystycznie rzecz biorąc, niestety tak. Z mnóstwem kompleksów. Naszemu wyraźnemu, choć nie dość uzasadnionemu poczuciu wyższości nad innymi towarzyszy poczucie niedocenienia ze strony innych. Jednym z przejawów narcyzmu grupowego jest nadmierne wyczulenie na wszelkie objawy krytyki lub niedocenienia. Przewrażliwienie wręcz. Reakcją jest przesadne eksponowanie swojej obecności i swojej wartości"..

--- Koniec cytatu ---
Znowu zmieniles i... znowu nie powiadomiles... ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej