Ogólne > Hydepark

DR2

<< < (2/16) > >>

ThaBoss:
Mozna to  gdzies jakos w necie ogladac bo ja nie mam danske tv :/

zpatentem:
Zawiedziony nieco bylem. Brak logiki w postepowaniu niektorych bohaterow i w kilku innych sytuacjach, dla mnie za duzo fuszerki. Zobacze czy sie poprawia w dzisiejszym odcinku :) Daleko im do angielskich seriali..
Zgadzam sie z czescia opini z Rzeczpospolitej:

" Część publicystów zarzuca twórcom filmu, że wybierając na bohaterów sympatycznych młodych ludzi, podchodzących z dystansem do narodowosocjalistycznej ideologii, zakłamują historię, propagując pogląd, że "nazistami byli ci inni".

zpatentem:
Tu mozesz, ale po dunsku:
http://www.dr.dk/tv/se/vores-moedre-vores-faedre/#!/

makarpoland:
Chodzi mniej wiecej o jedna sprawe: zrzucenia jarzma odpowiedzialnosci za wojne z nazistow/Niemcow. Ruskim sie to bardzo dobrze udalo - praktycznie 90% zla zwiazanego z wojna i Hitlerem przypisano Niemcom. Teraz Niemcy musza zrzucic ten kurzyk z siebie i wskazac winnych wojny. Zydow nie mozna, Rosjanie sie nie dali, wiec zostaja kraje na wschod od Polski (z Polska jako centrum antysemityzmu i faszyzmu). Warto zapoznac sie z tymi filmami i komu zalezy i jak sobie radzi z rewizjonizmem historii:

//www.youtube.com/watch?v=36b49flwL2E
//www.youtube.com/watch?v=8ffILlr7TOw
Polecam rowniez wyklad Michalkiewicza, w ktorym mowi, ze tak naprawde nadszedl czas, w ktorym Polska tak naprawde nie jest nikomu (Europie) potrzebna. Jest tylko problemem niemiecko-amerykansko-zydowsko-rosyjskim. Tutaj mozna rowniez doszukiwac sie zrodel "nielubienia" Polski w Europie, nagonki na nasza kulture i kojarzenia Polski w Europie jako jej zascianka.

rafa1712:
"" Polecam rowniez wyklad Michalkiewicza, w ktorym mowi, ze tak naprawde nadszedl czas, w ktorym Polska tak naprawde nie jest nikomu (Europie) potrzebna.""

Tylko  Kaczyskiemu i  jego  kolegom  oszolomom  wydaje  sie  ze  Polska  i  jakies  tam  samoloty  w  Smolensku  kogos  interesuja . Mysle  ze  powinni  jeszcze  kilka  swiatynii  opatrznosci  bozej  zbudowac  to  sie  od  razu  ekonomia  polepszy ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej