Ogólne > Hydepark

DR2

<< < (11/16) > >>

makarpoland:

--- Cytat: zpatentem w 21 Maj 2013, 22:57:24 ---Artykul potwierdzil absolutnie wszystkie moje stare spostrzezenia i wnioski; juz tu na forum pytalem dlaczego polacy sie tak onanizuja historia, ktora przez setki lat niczego ich nie potrafila nauczyc; zawsze byli zaskoczenie przez sasiadow, przyjaciol czy powodzie, dlaczego zawsze byli spoznieni z powodu mnostwa dyskusji? Dlaczego wiekszosc polskich ulic ma w nazwie: armii.., bohaterow..., ofiar.., wyzwolenia.., niepodleglosci.., zolnierza.., a malo ktora, jezeli jakakolwiek, nazwisko jakiegos polityka czy organizatora z wizjami, planami na lepsza Polske? Dlaczego te powalki sa przyczyna waszego pobytu na obczyznie, kto to wymyslil? Kto ich wybral? A czy dyskutujecie tutaj: ja bym tak zrobil, zmienil, poprawil, nowe idee?

Ten cytat z artykulu jest bardzo aktualny dla ciebie Aisak i nie dyskutowalismy wczoraj, nic bowiem nie slyszalem tylko twoje oburzone wzdychanie ktore nie bylo dla mnie zadnym argumentem :) :

Jesteśmy narodem narcyzów?

"- Statystycznie rzecz biorąc, niestety tak. Z mnóstwem kompleksów. Naszemu wyraźnemu, choć nie dość uzasadnionemu poczuciu wyższości nad innymi towarzyszy poczucie niedocenienia ze strony innych. Jednym z przejawów narcyzmu grupowego jest nadmierne wyczulenie na wszelkie objawy krytyki lub niedocenienia. Przewrażliwienie wręcz. Reakcją jest przesadne eksponowanie swojej obecności i swojej wartości"..

--- Koniec cytatu ---

Polacy nigdy nie byli nietolerancyjni, narcystyczni, itp, itd. Kompleksy tez sie nie wziely znikad. 50 lat komuny stlamsilo nasz narod i robilo wszystko zebysmy rownali do poziomu sowieckiego, a nie zachodniego. I dorzuce - Wyborcza to stek bzdur, klamstw, malwersacji i najwieksze nieszczescie Polski po 90. Kto jak nie ta gazeta dolowala Polakow i wzmacniala te kompleksy ? Porownania do zagranicy, wytykanie bledow, artykuly szkalujace i obrazajace Polakow, holubenie zbrodniarzy jak Jaruzel&Kiszczak & Co, jakies czekoladowe orly i rozowe balony w swieto flagi itp. Nie mowiac juz o artykulach o najebanych pilotach w Smolensku, pancernych brzozach itp. 

Problemem jest, ze w Polsce jest bardzo duzo ludzi myslacych jak za komuny i nie chce za bardzo przeniesc sie do nowych czasow, bo komuna dala im wszystko przez te 50 lat. I za nic nie chca sie podzielic i tego oddac, tym ktorzy np na to zasluguja, a siedza teraz na tym forum lub w Londynie.

@ae@:
50 lat z 1000 letniej historii ma taaaaki wplyw na caly naród??

Komunizm od 1945 do 1980 to 35 lat, z praktycznie nieograniczonym przeplywem mniej lub bardziej wolnej informacji?

To chyba wyjatkowo ograniczone osobniki daly sie stlamsic. Twierdzisz ze wszyscy Polacy to ograniczone debilstwo? No cóz, ja sie z twoim zdaniem nie zgadzam.

aisak:

--- Cytat: happybeti w 22 Maj 2013, 08:31:29 ---Spokojnie, spokojnie, Koledzy  :)
Zpatentem to fajny gość i na pewno nie było jego zamiarem obrażanie kogokolwiek.
Po prostu TEŻ wypowiedział swoje zdanie :)

--- Koniec cytatu ---
Spokojnie Betti ;). Tylko dyskutujemy na temat pogladow. Nic do siebie (chyba... :o ) nie mamy nawzajem. Bo my tu wszyscy fajni, wspaniali i cudowni jestesmy Polacy, no nie ;)? Gdyby tak nie bylo, to np Jomir dawno by mnie z tluczkiem pogonila, hehehe. Albo ja ja ;) ;D

No wiec tym sposobem chcialam powiedziec, a nie "wzdychac oburzona..." :), ze rowniez sie z Panem Wielkim Psorem...nie zgadzam :)

aisak:

--- Cytat: @ae@ w 22 Maj 2013, 17:13:13 ---

To chyba wyjatkowo ograniczone osobniki daly sie stlamsic. Twierdzisz ze wszyscy Polacy to ograniczone debilstwo? No cóz, ja sie z twoim zdaniem nie zgadzam.

--- Koniec cytatu ---
Masz tu buziaka za to ---} :-* ;)

aisak:

--- Cytat: Jomir w 22 Maj 2013, 09:15:51 ---Taaa... tosmy sobie o filmie porozmawiali...

--- Koniec cytatu ---
;D ;D ;D

ale to tez material na niezly film.... ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej