Ogólne > Hydepark

DR2

<< < (12/16) > >>

aisak:

--- Cytat: psychopata w 22 Maj 2013, 12:12:41 ---Z artykulem i z kolega zpatentem sie zgadzam, w obu wypadkach celnie spointowane sa nasze narodowe wady. To nic nowego, Gombrowicz juz w "Pamietnikach" pisal wiele o tym, polecam szczegolnie fragment o emigracji paryskiej.
Mariusz Szczygiel piszac kiedys reportaz z Czech dodal, ze Polakom w jednym oku siedzi etos, a w drugim patos. Nie ujalbym tego trafniej.

--- Koniec cytatu ---
No ale psycho.Wytlumacz mi tak na chlopski rozum, bo ja naprawde nie jarze... :o. I co z tego, ze tak zauwazaja sobie od wiekow. Cofnijmy sie do Mickiewicz i do Kochanowskiego. Oni sobie tez tak uwazali... I CO Z TEGO? Powtarzam pytanie. Co to komu dalo? Oprocz argumentow dla wrogow, ze Polaczki sami sie wykoncza, nie trzeba im w tym pomagac. Wyobraz sobie rodzicow, ktorzy ciagle na swoje dzieci nadaja, jakie to one glupie i leniwe.... Co bys pomyslal o tych rodzicach?

"Nie kala sie wlasnego gniazda..." jest takie powiedzenie.... Ci wielcy i szanowani chyba o tym zapominaja...

aisak:

--- Cytat: zpatentem w 22 Maj 2013, 09:17:51 ---
Po wczorajszych zapasach postanowilem zrobic sobie forumowy urlop, nie widze naprawde jakichkolwiek korzysci dla mnie w tutejszych dyskusjach.Musze jednak najpierw otrzymac feriepenge :)

--- Koniec cytatu ---
No focha to ja moge robic, ale nie Ty :)

no i tez sobie zmodyfikuje ;).

Czyli jest ok, znaczy zadnych wakacji, bo jesli pracodawca taki oszust jak moj, to... zadnych feriepenge nie ujrzysz , ni teraz ni w przyszlosci 8)

happybeti:
Aisak - "po uczynkach ich ich poznacie "  ;)
Ktokolwiek z zewnątrz patrzący, za przeproszeniem w ...głębokim poważaniu ma , co pisze Wyborcza, Nasz Dziennik, Mickiewicz czy Kochanowski na temat Polski i Polaków. Jeśli w ogóle dotrze do takich źródeł. ::)
Każdy wyrabia sobie opinie samodzielnie.
Tak, jak my nie postrzegamy Danii i Duńczyków przez pryzmat Karen Blixen czy Andersena.
Taki argument do mnie nie przemawia, że nie kala się własnego gniazda.
Cuchnie mi to dulszczyzną i "zamiataniem brudów pod dywan".

Kto zrobi za nas rachunek sumienia, jak nie my sami?
I kto to jest- Polacy?
Czy ci spod krzyża , co maszerują z pochodniami i pałkami w Święto Niepodległości?
Czy ci, co czytają Wyborczą i głosowali na PO?
Czy ci , co mają gdzieś politykę, w ogóle nie interesują się tym?
Kto ma monopol na prawdę jedyną?

aisak:

--- Cytat: happybeti w 22 Maj 2013, 19:52:03 ---Aisak - "po uczynkach ich ich poznacie "  ;)
Ktokolwiek z zewnątrz patrzący, za przeproszeniem w ...głębokim poważaniu ma , co pisze Wyborcza, Nasz Dziennik, Mickiewicz czy Kochanowski na temat Polski i Polaków. Jeśli w ogóle dotrze do takich źródeł. ::)
Każdy wyrabia sobie opinie samodzielnie.
Tak, jak my nie postrzegamy Danii i Duńczyków przez pryzmat Karen Blixen czy Andersena.
Taki argument do mnie nie przemawia, że nie kala się własnego gniazda.
Cuchnie mi to dulszczyzną i "zamiataniem brudów pod dywan".

Kto zrobi za nas rachunek sumienia, jak nie my sami?
I kto to jest- Polacy?
Czy ci spod krzyża , co maszerują z pochodniami i pałkami w Święto Niepodległości?
Czy ci, co czytają Wyborczą i głosowali na PO?
Czy ci , co mają gdzieś politykę, w ogóle nie interesują się tym?
Kto ma monopol na prawdę jedyną?

--- Koniec cytatu ---
No sorki, Betti, nie zgodze sie wyjatkowo z Toba, wybacz...m :-[

rafa1712:
       tu  jedna  " prawdziwa  polka  "  jest  i  to  to niezwyklej  urody  kobita  :P
http://www.wprost.pl/ar/400798/Pawlowicz-o-Marszu-Szmat-ulica-nie-nalezy-do-k/?preview=1100491679

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej