Ogólne > Hydepark

Pokłosie nie dla duńczyków

<< < (8/11) > >>

aisak:

--- Cytat: cwsm111 w 05 Cze 2013, 20:08:15 ---Ubawiłem się setnie, naprawdę , specjalistko od wszystkiego.

Czekam dalej jakich populistów cytuje.

--- Koniec cytatu ---
Nawzajem 8). Fachowcu od niczego.

Czekaj. To potrafisz. :D

cwsm111:
Kurwa normalnie rozdwojenie jaźni,zachowujesz się jak nieprzerżnięta megiera ,brak merytorycznej odpowiedzi okraszona emotikonami , standard.

Może faktycznie poczekam i doczekam  się tego że ktoś ciebie w końcu dopchnie.

Ale jest na stukanych kilka tysięcy postów i osoba postronna może odnieść fantastyczne wrażenia e ma do czynienia z wysokim klasy specjalistą , tłucz dalej.

aisak:

--- Cytat: cwsm111 w 05 Cze 2013, 20:25:45 ---Kurwa normalnie rozdwojenie jaźni,zachowujesz się jak nieprzerżnięta megiera ,brak merytorycznej odpowiedzi okraszona emotikonami , standard.

Może faktycznie poczekam i doczekam  się tego że ktoś ciebie w końcu dopchnie.

Ale jest na stukanych kilka tysięcy postów i osoba postronna może odnieść fantastyczne wrażenia e ma do czynienia z wysokim klasy specjalistą , tłucz dalej.

--- Koniec cytatu ---
Noooo...wyszlo szydlo z worka...a sloma z butow :). Wystarczylo tylko kilka minut poczekac  ;)

happybeti:
Makarze, nigdzie nie zdrabniałam Twojego nicka, tytułuję Cię zawsze tak, jak sam się tu przedstwaiasz, więc to akurat zarzut wyssany z palucha. Ale za porównanie z michnikiem dziękuję, milo mi, jestem zaszczycona  ;) :D.
Co do tego, jak wyglądała "sprawa żydowska " w holandii czy Danii, to akurat wiem. Całkiem przypadkiem wpadl mi w ręce pamiętnik holenderskiej dziewczynki, Żydówki, wywiezionej do obozu. Tytuł to " My name is Rosemary ". W szoku byłam, gdy czytałam, ze tam, w tym obozie, Żydzi mieli nawet prywatne domki itd- jakkolwiek tragiczny był potem ich los, bo większość wywieziono do obozów zagłady na wschód , m.in. do Polski , to jednak nie ma porównania z losem polskich Żydów.
Nie w tym rzecz.A raczej w tym , bo o co tak naprawdę Ci chodzi?Że w Polsce Żydzi byli traktowani najgorzej? To wszyscy wiemy. A że znalazły się szuje, które dołączyły do hitlerowców- o tym ta dyskusja. Chcesz to negować?

piotr1:

--- Cytat: cwsm111 w 03 Cze 2013, 22:07:58 ---Hitler nie miał takich planów z prostego powodu , polski naród został skazany na wyniszczenie ot cała filozofia.
Nie zapominajmy ze kolaboracja jednak istniał,nie w wielkie skali ale efekty były widoczne, motywów pewnie było tyle samo co kolaborantów.

Niektóre organizacje tez miały jasne ciagoty -Miecz i Płóg

Polecam książkę Jerzego Ślaskiego -Polska Walcząca, najlepiej ostatnie wydanie z 1999 roku

--- Koniec cytatu ---

Wiesz co? Srasz kitem jak mało kto..polski naród na wyniszczenie..a kto by im w fabrykach pracował?a kto by pracował na Niemców w Polsce? Gestapo??wez chłopie jak juz cos czytasz to użyj mózgownicy czasem- to nie jest bolesne az tak bardzo jak ci sie wydaje...Żydzi, Cyganie itp- to sie zgodzę, ale Polacy??jakies polskie elity - to tez możliwe, ale i tak nie wszyscy...cały naród....ludzie...jak to kolejny studencik to ja sie boje wracać do polski, gdy oni skończą studia...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej