poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Na dobre imie trzeba zapracowac...  (Przeczytany 17531 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
Odp: Na dobre imie trzeba zapracowac...
« Odpowiedź #15 dnia: 03 Cze 2013, 12:42:29 »
Jest tego kilka reklamowek .dzwonilam i mysle ze takiej nagonki na takie ogloszenia robic nie trzeba .bo ja tak szczerze mowiac jakbym swoja bielizniarke teraz chciala przebrac to bedzie tego kilka workow.ale to rozdaje po znajomych albo wystawke robie.mysle ze intruzy tej wpadki to bardziej do Polski wywoza albo jest pora na loppermarkety.to moje zdanie

A ja myslałem, ze sprzedaz tu odchodzi, bo transport przepadł (samochod)  :(
Troche mi glupio  :-[
Ale jak przeczytalem, ze bez dziur i plam, to od razu mialem na mysli segregacje ciucha z kontenera  ;)

Offline MartynaM

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 9
  • -Otrzymane: 13
  • Reputacja: +7/-9
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Cze 2013, 13:52:15 »
Wkleilam ten link bo wiem, ze nie wszyscy ogladaja dunska TV. A warto wiedziec czym sie znowu "wykazalismy".
 A ze zlodziejstwo nie jest przypisane tylko naszej nacji, to rzecz oczywista i nie ma sie co licytowac jaki kraj ma takich wiecej.  Tylko fak, ze ich "goscinne wystepy" daja naszym dunskim znajomym i sasiadom okazje do koleinych komentarzy jest, delikatnie mowiac, wkurzajace.

A tak nawiasem mowiac, to tacy producenci np. pokazwanych kontenerow, powinni zatrudnic za duze pieniadze "ekspertow" jak ci na filmie, ktorzy mogliby wskazywac slabe strony ich "zabezpieczen". Bo niestety wyobraznia i pomyslowosc, ani holenderska, ani dunska nie moga mierzyc sie z polskim poziomem  ;)

Offline ThaBoss

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 29
  • -Otrzymane: 61
  • Reputacja: +0/-0
    • Status GG
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Cze 2013, 15:09:31 »
Tak mnie to zaciekawilo przeczytalem od samego poczatku i powiem tak racje maja wszyscy po troszku ale dla mnie jedna jest niezaprzeczalne to co powiedziala mysza to jest sedno czyli Kowalski nie zasunol tylko Polak. I wez tutaj za kilka lat staraj sie o prace w dobrej firmie Dunskiej i promoj wlasny kraj oraz rodakow mowiac o zaletach polskich pracownikow i o pieknie naszego rodzimego kraju. (...... .... .. !!!!)  Takich jak to powiedzial 41 (biznesiurow) to powinni deportowac od razu poniewaz ja osobiscie wychodze z zalozenia ze jak przyjechal tutaj robic jubel okradac i robic reklame rodakom ktorym zalezy to niech spierdala i to w podskokach.

Pozatym to przychylam sie rowniez do innej tezy o pomyslowosci polskiej ... a juz mnie sie wydawalo ze nic mnie nie zaskoczy. :D 
Nigdy nie wymieniaj nadaremnie mojego imienia
 Jeśli nie masz co powiedzieć, to nie otwieraj gęby
 Kłapiesz głupim ryjem jakbyś sam był kurwa święty
 Niektórzy jak mendy żyją na cudzych jajach
 Wypierdalaj, zakompleksiony pajac.

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Cze 2013, 15:29:35 »
Jeszcze czas pokaze co rodacy potrafia

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Cze 2013, 19:11:53 »
Jeszcze czas pokaze co rodacy potrafia
Mam nadzieje, ze patrzysz przez rozowe okulary... 8)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Krakers

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 03 Cze 2013, 20:25:45 »
Tak mnie to zaciekawilo przeczytalem od samego poczatku i powiem tak racje maja wszyscy po troszku ale dla mnie jedna jest niezaprzeczalne to co powiedziala mysza to jest sedno czyli Kowalski nie zasunol tylko Polak. I wez tutaj za kilka lat staraj sie o prace w dobrej firmie Dunskiej i promoj wlasny kraj oraz rodakow mowiac o zaletach polskich pracownikow i o pieknie naszego rodzimego kraju. (...... .... .. !!!!)  Takich jak to powiedzial 41 (biznesiurow) to powinni deportowac od razu poniewaz ja osobiscie wychodze z zalozenia ze jak przyjechal tutaj robic jubel okradac i robic reklame rodakom ktorym zalezy to niech spierdala i to w podskokach.

Pozatym to przychylam sie rowniez do innej tezy o pomyslowosci polskiej ... a juz mnie sie wydawalo ze nic mnie nie zaskoczy. :D

Boss - jesteś specjalistą w swojej dziedzinie, pracownik wybitny, starasz się o pracę, a oni patrzą na Ciebie w sposób taki, o jakim mówisz ... i chwała im za to! - bo ja bym już u nich pracować nie chciał, lepiej na początku poznać się na pracodawcy :D ;)

Chociaż z drugiej strony - czy "oni" nie mają choć trochę racji? (osobiście to mnie to w ogóle nie rusza, takie informacje, bo co to ma wspólnego z moim egzystowaniem, jeśli się odpowiednio zachowuję a ktoś wykazuje uprzedzenie to chyba to o tej osobie świadczy, a nie o mnie - prawda?) - wiem, teraz się pewnie komuś narażę :-X
O, to przykład - przyjeżdżały do "Nas" Tir-y z Niemiec, po towar, kabusewcy pełna kulturka, przyjechały też ciężarówki z PL to ... pierwszy kabusewca się mnie pyta czy nie chcę diesla :D ... drugi się mnie pyta, czy mogę mu dać trochę "towaru" (no dałem mu trochę (za free), bo pewnie by z kontenerów "gwizdnął" :-X). Chociaż nie powiem, później przyjechał jeszcze inny z PL, też chciał ... i elegancko zapłacił, zatem różnie to bywa, ale ryzyko istnieje ;)

Ja podziwiam ludzi, którzy jadą samochodem do PL by przy okazji tam "go zrobić" (no chyba, że mają sprawdzonych mechaników), ja na początku też tak myślałem.
Kiedyś miałem małą ryskę, oddałem do lakiernika ... w samochodzie były korony i złotówki ... co się później okazało - wszystkie złotówki zniknęły :-X Tutaj oddałem samochód - na PL blachach ... przyjechałem odebrać i się pytam ile zapłacić, mówią, że nie wiedzą, bo szefa nie ma, każą przyjechać zapłacić jutro (i samochód można wziąć). No to ja wtedy zgłupiałem - mówię, że dam im jakiś zadatek a jutro się rozliczymy konkretnie, to powtarzają, że żadnej kasy nie chcą, mam przyjechać jutro :D - no i oczywiście, że przyjechałem, ale to było w 2008 r., teraz pewnie takie podejście się zmieniło ;)

Nie miejcie mi za złe, ale ja uważam, że coś w tym jednak jest - ale to głównie ze względu na fakt, że w PL mieszkałem i wiem jak tam jest, tutaj dobrobyt sprawia, że ludzie zajmują się innymi, aniżeli finansowe, problemami. Gdyby dorastali w innych warunkach to pewnie byliby inaczej ukształtowani.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #21 dnia: 22 Cze 2013, 21:49:52 »
Jesli chodzi o ciuchy, znalazłem cos ciekawego wsrod ogłoszen, co o tym sadzic wyprzedaz posezonowa???

sprzedam odziez uzywana
« dnia: Dzisiaj o 19:42:17 »
Sprzedam duza ilosc odziezy uzywanej damskiej,meskiej,mlodziezowej i dziecinnej.Odziez   jest sortowana -( wszystko nadaje sie do sprzedarzy)
                    Odziez jest pakowana w workach po 15 kg (tj.okolo 80 szt.)cena za worek 300 zl lub 600 Kr. ARHUS  V  tel.50657761
Zgłoś do moderatora   Zapisane
poloniainfo.dk
sprzedam odziez uzywana
« dnia: Dzisiaj o 19:42:17 »

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 22 Cze 2013, 21:49:52 »

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Cze 2013, 23:41:30 »
O, k... :o :o :o
Mam nadzieję, że to tylko nieszczęśliwy zbieg okoliczności i czasu... ???
" Polak gorszego sortu"

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Cze 2013, 23:47:39 »
O, k... :o :o :o
Mam nadzieję, że to tylko nieszczęśliwy zbieg okoliczności i czasu... ???

Wiesz co HB po kiego komu w DK taka oferta??? Biznes na szmatach? ogłaszac na prtalu w DK zamiast szukac zbycia z ofeta dla "szmateksow"?
Zbieg okolicznsci  ;D ;D ;D

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #24 dnia: 23 Cze 2013, 06:30:01 »
Nie wiem, bezsensowne.
Choc zważywszy, ile sobie krzyczą za worek szmat , to kto wie, czy ta wartość 35 000 nie jest adekwatna :/
" Polak gorszego sortu"

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #25 dnia: 23 Cze 2013, 08:45:18 »
Nie wiem, bezsensowne.
Choc zważywszy, ile sobie krzyczą za worek szmat , to kto wie, czy ta wartość 35 000 nie jest adekwatna :/

No wiec sama widzisz  ;) 8)

Offline KoerOne

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 11
  • -Otrzymane: 16
  • Gorąco....
« Odpowiedź #26 dnia: 23 Cze 2013, 15:14:48 »
Wiocha, tylko tyle nasuwa się na myśl. Dlatego zawsze będę za kontrolami na granicach, Shengen jest ok ale dla krajów ucywilizowanych.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #27 dnia: 23 Cze 2013, 15:20:25 »
Wiocha, tylko tyle nasuwa się na myśl. Dlatego zawsze będę za kontrolami na granicach, Shengen jest ok ale dla krajów ucywilizowanych.

Sam widzisz, a Ty chcesz pozwolenie ze SKAT na busa na PL  ;D ;D ;D

Offline KoerOne

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 11
  • -Otrzymane: 16
  • Gorąco....
« Odpowiedź #28 dnia: 23 Cze 2013, 19:47:36 »
No mój busik jest członkiem rodziny a poza tym jest busem pasażerskim a zatem najbardziej dostojnym spośród busów, nie wożę nim trzody, gnoju ani starych ubrań.  8)

Offline cwsm111

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 23
  • -Otrzymane: 78
  • Reputacja: +59/-5
« Odpowiedź #29 dnia: 23 Cze 2013, 20:28:02 »
Jeżeli nie dostaniesz pozwolenia odpuść sobie przerejestrowanie -nieopłacalne.
Kup tutaj.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 23 Cze 2013, 20:28:02 »

Metoda wylaczenia z progresja - czy trzeba sie rozliczac? Co z NIP-3?

Zaczęty przez ReFormerDział Podatki

Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 27313
Ostatnia wiadomość 10 Mar 2012, 11:46:27
wysłana przez roga
ABONAMENT DR - czy trzeba płacić gdy mam tylko PL TV SAT?

Zaczęty przez elleveDział Hydepark

Odpowiedzi: 32
Wyświetleń: 29280
Ostatnia wiadomość 22 Gru 2011, 16:49:11
wysłana przez BarneyG
trzeba zmienic dachowki

Zaczęty przez marcin_wielkiDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 10270
Ostatnia wiadomość 25 Lip 2023, 10:13:32
wysłana przez anka3212
Czy trzeba zapisać się do związku?? Pomóżcie