Ogólne > Hydepark

Du skal tale polsk

<< < (8/14) > >>

Idris:

--- Cytat: 1941 w 06 Cze 2013, 07:39:52 ---Zafiksowalas sie przekonaniem o kwalifikacjach zawodowych w ogloszeniu i wyzszych wymaganiach kwalifikacji "zawodowych".
To nie jest dział handlowy firmy miedzynarodowej, tylko ogłoszenie dla budowlanca, wiec jaki wpływ na kwalifikacje zawodowe, dla wykształconego lub doswiadczonego zawodowo budowlanca, ma stopien sprawnosci poslugiwania sie jezykiem jezeli rozmumie i potrafi sie porozumiec choc nie dosc płynnie??? Nie chodzi tu o narodowosc?, smiechu kupa!!!
Chyba ze wladajac jezykiem dunskim, bardziej gladko jezykiem wylize ktos fuge miedzy ceglami  ;D ;D ;D
 :)
Podobnie jest z mowiacymi po polsku. Co z tego ze ogłoszenie po dunsku, jak wiadomo, ze szukajacy pracy kozystaja z pomocy kogos kto zna jezyk dunski aby mu "roszyfrował" ogloszenie. Ponadto pewne zwroty sa utarte dla czytajacych nawet z niewielka znajomoscia jezyka dunskiego. Wiec nastawienie na narodowaosc!!! jest az nadto oczywiste, zebyscie nie wiem jak zaklinali rzeczywistosc.

Tusk tez mowi, ze mamy ekstra w kraju, ale tak nie jest. Nastepni tez raj zbuduja  ;D ;D ;D
Wiec daj spokoj juz z ta bezsensaowna polemika, bo ani ja Cie nie przekonam, ani Ty nie podzielisz mojego zdania.
Ja nie wyrabiam sobie zdania kierujac sie za czy przeciw z powodu przekonan, oceniam co tak naprawde faktycznie sie zdazyło i zadnej ideologii do tego nie dorabiam.

--- Koniec cytatu ---
To zupełnie tak samo jak i ja, żadnej ideologii do tego nie dopisuję
. Przynajmniej w tym się zgadzamy.

1941:

--- Cytat: Idris w 06 Cze 2013, 15:44:01 ---To zupełnie tak samo jak i ja, żadnej ideologii do tego nie dopisuję
. Przynajmniej w tym się zgadzamy.

--- Koniec cytatu ---

Tylko, bo w zyciu sie nie zgodze, ze w zakres kwalifikacji zawodowych dla budowlanca wchodzi znajomosc jezyka  ;D ;D ;D
To sa cechy osobowe a nie kwalifikacje zawodowe dla budowlanca!!! Nie pisało nic w ogłoszeniu ze budowlaniec z fukcja tłumacza np. lub koordynatora pracy polskich pracownikow we wspołpracy z duskim kabusewnictwem.
Twoje prawo jazdy i wozki tez nie trafione, to sa dodatkowe uprawnienia i mozliwosci wykonania dodatkowych czynnosci zawodowych.

Idris:

--- Cytat: 1941 w 07 Cze 2013, 09:05:54 ---Tylko, bo w zyciu sie nie zgodze, ze w zakres kwalifikacji zawodowych dla budowlanca wchodzi znajomosc jezyka  ;D ;D ;D
To sa cechy osobowe a nie kwalifikacje zawodowe dla budowlanca!!! Nie pisało nic w ogłoszeniu ze budowlaniec z fukcja tłumacza np. lub koordynatora pracy polskich pracownikow we wspołpracy z duskim kabusewnictwem.
Twoje prawo jazdy i wozki tez nie trafione, to sa dodatkowe uprawnienia i mozliwosci wykonania dodatkowych czynnosci zawodowych.

--- Koniec cytatu ---
Absrachujac od ogłoszenia, znajomość języka kraju w którym się mieszka nie jest cechą osobową tylko koniecznością. Cecha osobowa to punktualność, dyspozycyjność, odpowiedzialność. Zaś umiejętność komunikowania się jest podstawą. I nie opowiadaj mi bajek, że budowlaniec nie musi znać języka. A w jaki sposób porozumie się z pracodawcą, klientem, hurtownikiem, kolegą z pracy? W jaki sposób omówi plany budowy, że już o głupiej przerwie na frokost nie wspomnę.
Znajomość języka to równocześnie możliwość wykonywania dodatkowych czynności zawodowych, że o rozwoju i bezpieczeństwie nie wspomnę.

zpatentem:
Dla mnie ten anons to, przede wszystkim, zupelnie udana prowokacja mediow i 3F, albo potrzeba zatrudnienia kogos ktory moze  komunikowac sie i koordynowac zadania z innymi polskimi grupami na budowie.

1941:

--- Cytat: Idris w 07 Cze 2013, 09:20:13 ---Absrachujac od ogłoszenia, znajomość języka kraju w którym się mieszka nie jest cechą osobową tylko koniecznością. Cecha osobowa to punktualność, dyspozycyjność, odpowiedzialność. Zaś umiejętność komunikowania się jest podstawą. I nie opowiadaj mi bajek, że budowlaniec nie musi znać języka. A w jaki sposób porozumie się z pracodawcą, klientem, hurtownikiem, kolegą z pracy? W jaki sposób omówi plany budowy, że już o głupiej przerwie na frokost nie wspomnę.
Znajomość języka to równocześnie możliwość wykonywania dodatkowych czynności zawodowych, że o rozwoju i bezpieczeństwie nie wspomnę.

--- Koniec cytatu ---

Angielski.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej