Ogólne > Hydepark

Wymiana walut

<< < (2/2)

vordingborg:

--- Cytat: robex w 24 Cze 2013, 17:57:07 ---A nie trzeba płacić podatku od wpływu na konto ? 10 000 euro to coś koło 70 000 koron ? To będzie suma koło 50 000 koron wiec chyba już można spokojnie jechać ?

A te kilka dni czekam już tydzień i dalej w górę idzie i coraz więcej na tym tracę.

--- Koniec cytatu ---
Żadnego podatku, bank może pobrać parę groszy za przelew w pl około 40 zł
w Dk niektóre banki też coś skubną ale to też drobne.
I jeszcze jedno ....Na razie nic nie straciłeś tylko podskoczył kurs złotówki....

robex:
No tak, jeszcze nie straciłem bo nie wymieniłem, ale złotówka raczej nie spadnie do czasu aż będę wymieniał na korony a wymieniając wcześniej mógł bym zarobić. A jak to jest z tym że na stronie banku jest inny kurs i na stronie MyBank.pl też inny ? Korzystając z kursu baku i przelewając pieniądze tracił bym dość sporo.

vordingborg:
A targowałeś się już ze sprzedawcą  ??? 

robex:
Jeszcze nie ale z tego co słyszałem to targowaniem wiele nie ugram zmiany, będą minimalne wręcz nieodczuwalne.

vordingborg:
No to trochę odbiegliśmy od tematu ale to też istotna kwestia  :) Targować się trzeba tym bardziej że jest z czego  :o ale  jak zaproponujesz 500 kr to sam się załatwisz. Większość Duńczyków się targuje więc to normalne w tym kraju że sprzedawcy aut dają górki na zbicie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej