poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Pan Adam.  (Przeczytany 56199 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

myszka0807

• Gość
Odp: Pan Adam.
« Odpowiedź #135 dnia: 21 Sie 2013, 16:42:50 »
No to bedziemy sie leczyc ;D ciezko jest od pierwszego podejscia postawic diagnoze.wiem sama po sobie.Czlowiek krzyczy o pomoc a zarazem boi sie zmian.i jeszcze jak mozesz postaw mi diagnoze jak dlugo bede napietnowana tym zajefajnym napisem ,,obserwowany,,?a czemu nie obserwowana?moze film jakis nakreca z mycha kapiaca sie w szampanie ?uf bedzie sie dzialo!
« Ostatnia zmiana: 21 Sie 2013, 17:44:20 wysłana przez myszka0807 »

Offline Matti32

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #136 dnia: 21 Sie 2013, 17:06:53 »
Witam ponownie.
Na wstępie DZIĘKUJĘ wszystkim za Zainteresowanie Moją sytuacją . Nie przypuszczałem,że zwykły post może wywołać takie zmieszanie oraz "kontrowersje" . ..  Napisałem, gdyż czułem Taką potrzebę . Potrzebę ludzkiej POMOCY oraz Informacji .  Zwykłej ludzkiej pomocy . ..  NIC więcej . ..  Szczególnie DZIĘKUJĘ : Jomir, Dunszczyzna3, Zpatentem, Waruiny . ..    Tych,którzy na wstępie kubeł pomyj na Mnie wylali ( NIE znając WCALE ), NIE skomentuję nawet . NIE warto . ..   Ignorancja, Znieczulica, Bierność -  DLATEGO Ten świat Wygląda TAK,jak WYGLĄDA . ..  A jaki Ja jestem ? .   SPRAWIEDLIWY . ..
Po prostu .  Tylko tyle i aż TYLE . ..   Kumaty Mężczyzna, ale Też i SAMOKRYTYCZNY . ..
I wbrew temu co tam napisała jakaś "pani" wcześniej  -   ODPOWIEDZIALNY !
Ci, którzy obsmarowali Mnie Tak na wstępie : NIE znają Mnie, Są zwykłymi HIPOKRYTAMI a o Kulturze ( Jej BRAKU . .. ), To w ogóle NIE napomknę . ..   Ja bym Tak NIE potrafił . .   Zmieszać Kogokolwiek z błotem, gdyż "ośmielił" się zwrócić z Prośbą o Pomoc . ..    W sumie o INFORMACJĘ Zwykłą ( Zapytanie o To,jak Jest Na Christianii, Jak Mieszka się w Kopenhadze , Jak Szybko JAKĄKOLWIEK Pracę ZNALEŹĆ . .. ) ! .   Nie było żadnych prywatnych 'wybiegów', Nie było BEZPOŚREDNIEGO zwrotu do Kogokolwiek z obecnych na Forum, aby Mi jakąś Pracę 'załatwiał' ! .  BYŁO ZWYKŁE NAJZWYKLEJSZE Pytanie . ..
Dlaczego Christiania? Dlaczego Jakieś Darmowe Spanie i Żarcie? Dlaczego jakieś Noclegownie?  NIE dlatego,że "dużo zarobić i mało się narobić" ( jak ktoś tam "yntelygentny", na wstępie Mi napisał ) . ..
Dlaczego JAKAKOLWIEK Praca ?   Dlatego,aby Na NIEJ ( Pracy ) Się skupić, aby ZAPOMNIEĆ, aby Czas
Biegł do Przodu .  Dlatego,że Mam bardzo Ciężką sytuację teraz . ..  Choroba . ..   HIT ( Histamine Intolerance ) , wszelkie Nietolerancje, brak Enzymu diaminooksydazy, spierdolone Mastocyty . ..
Ja nawet NAŁOGÓW Nie mam . . Bo NIE mogę !  Udusiłbym Się, Obrzęk naczyniowy na Krtani i do widzenia . ..   Ćpanie ?  Trawa, Hasz ?    Haha . ..   NIE komentuję . . .  Christiania - bo Chcę POCZUĆ Się Wolny .  Bo nie wiem ile jeszcze tutaj ( Na Tym PONOĆ Bożym padoku ) wegetować Będę . ..    NIKT z NAS NIE wie . .   Jakiś ośrodek Socjalny ?  Bo 'Opieka' ( Jak wywinę orła, To być może Ktokolwiek ZAREAGUJE ) . ..   Jakakolwiek Praca ? .   Wiadomo -  Pieniądze, aby Móc Się Utrzymać i na pieprzone leki i dietę Mieć . ..   
Zadowoleni? Wy wszyscy Moi krytykanci ?   Teraz WASZA wiedza Zaspokojona ? .   Proszę bardzo, obsmarowujcie Mnie dalej pisząc jaki, to "niedobry,nieodpowiedzialny i beznadziejny jestem" . ..  I,że w ogóle miałem czelność napisać na Tym forum . ..

P.S.  Bynajmniej NIE użalam Się . Mam GODNOŚĆ .  NIC od Nikogo NIE oczekuję . Po prostu Opisałem Moją sytuację .   NIC więcej . ..

Jomir,Dunszczyzna3,Zpatentem,Waruiny -  Dziękuję   ;)

Aha - NIE boję Się Wyzwań . NIE mam NIC do Stracenia .   A TO Co Przeżyję, To Moje .   Ja Wyznaję INNE Wartości , a NIE tylko pęd i kult  Pieniądza . ..

Pozdrawiam WSZYSTKICH  !      ;)  ;)

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #137 dnia: 21 Sie 2013, 17:31:15 »
Bez komentarza 

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #138 dnia: 21 Sie 2013, 17:47:50 »
Po przeczytaniu kolejnego postu Mattiego mam (prawie ;) ) pewność, że u tego człowieka nie tylko z ciałem coś nie tak... :-\...

Mam dla tego człowieka dużo współczucia, ale...nie widze, by sobie poradził w dżungli Christianii.
Bo , nie oszukujmy się, wyląduje w "dżungli", jeśli zdecyduje się tu przyjechać.
Na rezydencję w Christianii jako jej "pełnoprawny obywatel" raczej nie ma co liczyć, niestety (Psycho już o zasadach pisał ) .
Jeszcze raz- dużo współczucia dla człowieka, ale...nie widze możliwości pomocy takiej, o jaką mu chodzi, niestety... :-\
" Polak gorszego sortu"

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 165
  • -Otrzymane: 441
  • Reputacja: +34/-9
« Odpowiedź #139 dnia: 21 Sie 2013, 19:23:58 »
Dodam, ze na Christianii bedzie sie on mogl "bujac" z konsumentami na lawkach, w knajpach czy swietlicach gdzie mozna sprobowac ostatnie zakupy; problemem jest to ze te towarzystwo ma podobne ekonomiczne zainetersowania jakie bedzie mial matti; czekanie na sponsora.Owi ludzie ma tez roznorakie pomysly na szybka kase i dlatego pisalem poprzednio o mozliwych tarapatach. Do elity mieszkajacej w domach na Christianii nie ma on zadnych szans sie zblizyc bo takich jak on jest mnostwo.

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #140 dnia: 21 Sie 2013, 20:26:36 »
No, właśnie, zpatentem.
Matti chyba zbyt różowo sobie tę Christianię wyobrażał- peace, love and happiness.
A to nie tak..."Przykleiło się " do tej  społeczności czy jak to nazwać, mnóstwo szumowin, typów spod ciemnej gwiazdy, dillerów, oraz "lekkoduchów" czy tam "niebieskich ptaków" . Trzeba naprawdę mieć twarde łokcie i końskie zdrowie, by sobie wśród takich osobników poradzić...Dlatego nie wróżę Mattiemu powodzenia ...przygody zycia i wolności nie zasmakuje, czeka go nędza, egzystencja na krawędzi i jeszcze gorsza desperacja...Nie z jego stanem zdrowia takie eskapady :-\.
" Polak gorszego sortu"

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #141 dnia: 21 Sie 2013, 20:36:18 »
Wszyscy tamtejsi dealerzy maja pomagabusew i straznikow, to sa z reguly wykolejeni psychopaci ktorzy leja natychmiast jak cos im sie nie podoba; na takich z pewnoscia trafil Adam. Bajka o wolnej, pokojowej, hippisowskiej Christiani jest juz nieaktualna od przynajmniej 25 lat.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #141 dnia: 21 Sie 2013, 20:36:18 »

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #142 dnia: 21 Sie 2013, 21:12:59 »
Heh, zpatentem, znów mam Ci powiedzieć "no, właśnie... " ?  ;)
" Polak gorszego sortu"

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #143 dnia: 21 Sie 2013, 21:14:56 »
No, właśnie, zpatentem.
Matti chyba zbyt różowo sobie tę Christianię wyobrażał- peace, love and happiness.
A to nie tak..."Przykleiło się " do tej  społeczności czy jak to nazwać, mnóstwo szumowin, typów spod ciemnej gwiazdy, dillerów, oraz "lekkoduchów" czy tam "niebieskich ptaków" . Trzeba naprawdę mieć twarde łokcie i końskie zdrowie, by sobie wśród takich osobników poradzić...Dlatego nie wróżę Mattiemu powodzenia ...przygody zycia i wolności nie zasmakuje, czeka go nędza, egzystencja na krawędzi i jeszcze gorsza desperacja...Nie z jego stanem zdrowia takie eskapady :-\.
wie co robi jest rozwaznym 32 letnim facetem.a jeszcze Mateusz nikt nie jest Kaszpirowskim zeby wiedzial czy ty chory czy nie chory .na mnie to juz nie dziala .

Offline Matti32

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #144 dnia: 22 Sie 2013, 12:55:16 »
Witam!

Wiem,że NIKT NIE jest Kaszpirowskim . Ale NIE ocenia się Kogoś z góry, po okładce, NIE znając Go . .. To NIE sprawiedliwe ( Tylko Mi NIE piszcie,że Życie takie NIE jest . Wiem,że NIE jest . Ale NIE trzeba temu 'hołdować' . .. ) . ..
A Ja , NIE jestem płaczkiem, NIE lubię się żalić, NIE  potrafię . ..    A kłamstwem  się Brzydzę . ..  Po co Miałbym kłamać ?.  KŁAMSTWO Ma krótkie Nogi . Zawsze wychodzi w praniu .   Wcześniej czy później, ale ZAWSZE . ..   NIE pisałem ( na wstępie . .. ) NIC o Moim stanie  Zdrowotnym, bo GŁUPIO Mi było . ..
Nawet Teraz . ..  Ja MAM GODNOŚĆ . ..  NIE potrzebuję współczucia . .  TYLKO małej Pomocy . .
Dlatego napisałem wówczas Z ZAPYTANIEM . .  NIC więcej . ..
NIE musicie Mi wierzyć . ..  NIE zabiegam o TO . ..  Ale JEST TAK , Jak To Tutaj  PRZEDSTAWIŁEM . ..
Ale, BĘDĘ WALCZYĆ . ..   Choćby SAM . ..    Do  KOŃCA . ..   O WSZYSTKO . ..
Kto NIE ryzykuje Ten . ..
A Tym,którzy próbowali Mi jakoś Tam Pomóc ( Wskazówkami ) Wielkie GRACIAS . ..

;)

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #145 dnia: 22 Sie 2013, 13:24:21 »
Witam!

Wiem,że NIKT NIE jest Kaszpirowskim . Ale NIE ocenia się Kogoś z góry, po okładce, NIE znając Go . .. To NIE sprawiedliwe ( Tylko Mi NIE piszcie,że Życie takie NIE jest . Wiem,że NIE jest . Ale NIE trzeba temu 'hołdować' . .. ) . ..
A Ja , NIE jestem płaczkiem, NIE lubię się żalić, NIE  potrafię . ..    A kłamstwem  się Brzydzę . ..  Po co Miałbym kłamać ?.  KŁAMSTWO Ma krótkie Nogi . Zawsze wychodzi w praniu .   Wcześniej czy później, ale ZAWSZE . ..   NIE pisałem ( na wstępie . .. ) NIC o Moim stanie  Zdrowotnym, bo GŁUPIO Mi było . ..
Nawet Teraz . ..  Ja MAM GODNOŚĆ . ..  NIE potrzebuję współczucia . .  TYLKO małej Pomocy . .
NIE musicie Mi wierzyć . ..  NIE zabiegam o TO . ..  Ale JEST TAK , Jak To Tutaj  PRZEDSTAWIŁEM . ..

;)
Dobra Matti :) Cos tam powinienes dostac na priva. Jesli bedziesz mial jakies dodatkowe pytania. To prosze :)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #146 dnia: 22 Sie 2013, 13:52:49 »
Witam!

;)

Hmmmm, skoro tak to polecam, znajdz jakis kamien walnij w renomowanym sklepie szybe, zrob maly balagan na wystawie i poczekaj na gliny.
Recze, ze straty jakies spore beda bo trzeba pokryc manko sklepowe a Ty poprosisz o najwyzszy wymiar kary i zime masz z glowy z zamieszkaniem, wiktem i opierunkiem.
Na wiosne sie zobaczy  ;) To jest przygoda z dreszczykiem  ;D ;D ;D

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #147 dnia: 22 Sie 2013, 17:49:45 »
Jak to rozumiec ?o nic nie prosi nic nie chce a doskakuje jak indor do kury .Mati przyjezdzaj jedynie przykre jest to ze oczekiwales ze kazdy ci da brawa i order za twoje mysli zyciowe.piszac na forum trzeba sie liczyc i z takim podejsciem do sprawy jak wiekszosc z nas to zrobila.to jest dosc nietypowy sposob na polepszenie sobie zycia i na walke z choroba.ale to i tez twoja decyzja.klawiatura zawodzi .duze male wielkie litery.ale coz pisz do nas jak do prosttch ludzi,,dajcie prace,,I ci gwarantuje masz ja .A co kazdy nastepny twoj post to nowa bajka nowe spostrzezenia na nasz temat.ty uwazasz ze tobie wolno analizowac nasze posty a my nie mozemy miec swoich spostrzezen na twoje inne podejscie do zycia.nikt tu nie jest wrogonastawiony dociebie a bynajmiej ja ale nadal stoje przy tym ze masz prawo miec swoje dziwactwa tak jak pewnie nasze w jakis sposob poukladane zycie dla ciebie jest dziwne.
« Ostatnia zmiana: 22 Sie 2013, 18:30:28 wysłana przez myszka0807 »

Offline zpatentem

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #148 dnia: 22 Sie 2013, 18:00:47 »
Przepis 41 jest dobry, ale po co komus cos psuc, z marchewka w kieszeni pojdzie do banku z walkmanem i zagra piosenke  Money, Money chyba z filmu Cabaret albo Abby i go natychmiast skreca. Bedzie mial pobyt w otwartym wiezieniu ktore wg. wielu poskich weteranow jest jak sanatorium. Wspolwiezniowie maja zawsze pelno pomyslow i byc moze  mozna bedzie zrobic pozniej kariere albo napisac ksiazke :)

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #149 dnia: 22 Sie 2013, 18:33:33 »
Zpatentem badz grzeczny bo mati ci dziekowal za twoje serce i wyrozumialosc.my dziwaki go za kraty nie wsadzilismy ,a wy go juz wsadzacie i zaraz bedziemy sie dziwic co wy robicie .

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #149 dnia: 22 Sie 2013, 18:33:33 »

UWAGA na oszusta! Pan oglaszajacy sie jako tlumacz Thomas Membrum

Zaczęty przez NeelaDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 8302
Ostatnia wiadomość 16 Lip 2011, 13:07:27
wysłana przez roga
słyszelisciie o francuskej firmie .... Pan Buland

Zaczęty przez OSZYSTWO PO CAŁOŚCI !!!Dział Praca w Danii

Odpowiedzi: 3