Ogólne > Hydepark
Pan Adam.
Idris:
Burzliwa dyskusja na temat Pana Adama widze sie rozwinela.
A prawda jest taka, ze zle dunskie panstwo powinno powiedziec do jeszcze gorszego panstwa polskiego Sluchajcie mamy tu waszego obywatela, wyleczylismy go tak jak moglismy, on jest tutaj nielegalnie, bez pracy, mieszkania, chory. Teraz wasza kolej by mu pomoc.
I tyle w temacie.
1941:
--- Cytat: Idris w 30 Cze 2013, 10:46:28 ---Burzliwa dyskusja na temat Pana Adama widze sie rozwinela.
A prawda jest taka, ze zle dunskie panstwo powinno powiedziec do jeszcze gorszego panstwa polskiego Sluchajcie mamy tu waszego obywatela, wyleczylismy go tak jak moglismy, on jest tutaj nielegalnie, bez pracy, mieszkania, chory. Teraz wasza kolej by mu pomoc.
I tyle w temacie.
--- Koniec cytatu ---
Idris a nie mogłabys tak skrobnac czegos do PL ambasady? w trosce o rodaka?
To byloby takie hmmmm (jakie? dopiszcie co kto uwaza ;) ) duzo słów mi sie cisnie ;)
piotr1:
--- Cytat: psychopata w 29 Cze 2013, 01:03:45 ---No musze, ale jak?
Piotr, pomozesz?
--- Koniec cytatu ---
Pewnie ze pomogę, sam nie mam tego ale mogę znaleźć kogoś kto sie tym zajmuje i ci pomoże...
Ale mam mały problem- jakoś nie mogę znaleźć słowa- proszę...
W domu tez go nie używasz?
psychopata:
Prosze :)
Przypomnial mi sie stary dowcip. Maz do zony:
-- Podaj mi piwo!
-- A magiczne slowo?
-- Natychmiast!
Idris:
--- Cytat: 1941 w 30 Cze 2013, 14:38:50 ---Idris a nie mogłabys tak skrobnac czegos do PL ambasady? w trosce o rodaka?
To byloby takie hmmmm (jakie? dopiszcie co kto uwaza ;) ) duzo słów mi sie cisnie ;)
--- Koniec cytatu ---
1941 nie pisz ogolnikowo, ze duzo slow Ci sie cisnie, tylko z laski swojej uzyj tych slow. Jakos sie tego nie boje.
I przepraszam nie w trosce o rodaka. Bo czy bohater ma obywatelstwo polskie, litewskie, greckie czy wybrzezokoscioslonskie uwazam tak samo. Nielegalnie przebywajacy, bezdomny czlowiek jest ciezko chory i wymaga specjalistycznego leczenia, rehabilitacji a moze i terapii. Ale to nie jest zadanie dla kraju w ktorym dana osoba przebywa nielegalnie tylko dla kraju ojczystego.
A tak z innej beczki w orginalnym artykule z Politiken jest napisane, ze Adam jest imieniem fikcyjnym gdyz bohater boi sie zemsty ze strony ludzi ktorzy go pobili. Czyzby bohater znal oprawcow?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej