Ogólne > Dania i o Danii

Muzułmanie podpalali, minister utajniał.

<< < (38/49) > >>

1941:

--- Cytat: aisak w 24 Lip 2013, 22:55:35 ---Pewnie, ze sie nie obrazam i nawet... po cichu przyznaje racje :D.

Co do faktow, fakt :D. Typowa humanistka ze mnie i narwaniec ;). Znajde cos, co wydaje mi sie interesujace i nie sprawdzam szczegolowo zrodla, bo wiem,... ze psycho sie tym zajmie :D :D :D.

No, ale kazdy z nas ma tu do wykonania inna robote, prawda ;) :)?

--- Koniec cytatu ---

Ty mozesz sie troche normalniej zachowywac?
 :o :o :o

aisak:

--- Cytat: psychopata w 24 Lip 2013, 22:57:52 ---Prawda.
A wracajac do tekstu, czyjkolwiek by on nie byl. Jest zrownowazony, duzo bardziej niz wyskoki naszej wlasnej dunskiej DF na przyklad.

--- Koniec cytatu ---
Tak, jest naprawde fajny i trudno sie do jego tresci w ktoryms momencie przyczepic.
Mnie ujal, wiec niezaleznie od "korzeni", oby takich tekstow, przemowien i przemyslen bylo wiecej. Rowniez w naszym Krolestwie ;)

zpatentem:
Psycho,

Pytanko zwiazane z twoja uwaga na temat DF; jak widzisz rozwiazanie problemow zwiazanych z asymilacja muslimow w Europie a zwlaszcza w Danii?
 Jestem pewien, ze twoje dzieci za 20 lat beda mowily "my dunczycy" a dzieci twoich bylych sasiadow z Nørrebro nie powiedza tego nigdy. DF jest blisko bycia 2 co do wielkosci partia w Danii; dlaczego? Bo ma w programie polityke dbajaca o zachowanie tolerancyjnej dunskiej Dani, a takze logiczne wymagania w stosunku do muslimskich imigrantow.

psychopata:

--- Cytat: zpatentem w 24 Lip 2013, 23:44:02 ---Psycho,
Pytanko zwiazane z twoja uwaga na temat DF; jak widzisz rozwiazanie problemow zwiazanych z asymilacja muslimow w Europie a zwlaszcza w Danii?
--- Koniec cytatu ---
Chodzi Ci o asymilacje czy integracje? Bo o ta roznice sie rozchodzi glownie, DF chce ich asymilowac, a nie integrowac.
Nie mam pomyslu na rozwiazanie tych problemow na planie szerszym, panstwowym, na szczescie nie ja musze takie decyzje podejmowac. Ja prywatnie po prostu staram sie szanowac wszystkich bez wzgledu na ich odmiennosc i jak dotad takie postepowanie mi sie oplaca, po prostu traktuj innych jak sam chcialbys byc traktowany.

zpatentem:
psycho,

Bez gimnastycznej wikipedii :) , poprzez asymilacje nastepuje intergracja, mialem calosc na mysli, tak jak i pewnie DF.

Twoj stosunek do odmiennych obcych jest podobny do mojego, ale jaki jest stosunek wiekszosci muslimow do nas?
Z moich wieloletnich spostrzezen jestem przekonany, ze ich ogromna wiekszosc uwaza Danie za kraj niebiesookich frajerow.
Znalem pakistana ktory wyjasnil mi owczesny plan taktyczny jego rodziny (conajmniej 100 osob w Kbh): przeszwarcowac sie przez system spoleczny i na starosc wrocic z folkepension do Pakistanu;sadze ze to wciaz aktualny trend wsrod tego "towarzystwa".Nowym trendem moze byc utworzenie juz tutaj miniPakistanu z maxiSharia :)

Wiem, ze wyksztalcono i przystosowano do wystepow w mediach z 15 muslimow ktorzy kraza na okolo i udzielaja wywiadow na temat asymilacji/intergracji, tolerancji itp. To demagogia, wierz mi.
Widze czesto wieczorami w miescie liczne grupy muzulmanskich gowniarzy od ktorych emanuje agresja i nieslychana pogarda wobec wszystkiego co dunskie.

Pewnie to wszystko juz wiesz i widziales ale jeszcze nie wyciagnales ostatecznych wnioskow :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej