Ogólne > Rodzina ...
Ciąża a praca w nocy
miranda78:
Witam
Mam pytanie czy będąc w ciąży można pracować w Danii w godzinach nocnych 22:15-05:45,
Oraz czy pracując 220h w miesiącu to wystarczy do uzyskania zasiłku z komuny lub związków.
Jestem kompletnie niezorientowana w temacie proszę o informację.
Dziękuję
aNNA
zpatentem:
Mozna, ale jest to szkodliwe i normalnie mozna prosic o inne godziny pracy (w pozadnych firmach), sytuacje najlepiej oceni twoj lekarz, a nie tutejsi zblazowani "pacjenci" :) . Pracujesz 220 godzin miesiecznie i chcesz zapomoge? Za co i na co?
waruiny:
W sprawie zasiłków przeszukaj forum.
Nie możesz się sama zwolnić z pracy, bo nie dostaniesz zasiłku.
Chcesz poinformować pracodawcę zrób to na piśmie.
Zadawaj szczegółowe pytania, to może jakaś młoda mamusia wychowująca przyszłego Duńczyka udzieli Ci odpowiedzi.
I nikt nie będzie się z Tobą cackał, bo ciąża to nie choroba i kraj to nie Polska.
zpatentem:
Nie masz racji Waruiny, praca kobiety ciezarnej w nocy jest szkodliwa i to jest powszechnie znane w Danii (podalbym Ci link gdybys..),watpie czy lekarz bedzie sie dlugo i mocno nad tym zastanawial zwlaszcza, ze pytajaca nie pracuje jako filozof na 3 zmiane. Zapytac o inne godziny pracy mozna ustnie szefa czy wydzial personalny.Ewt zasilki w razie bezrobocia czy urodzin dziecka sa uzaleznione od wielu rzeczy.
miranda78:
Nie chodzi mi o wyłudzanie żadnego zasiłku, bo zarabiam na wystarczajacym poziomie. Chodziło mi o zasiłek w okresie po urodzeniu dziecka od 2 lat pracuję zazwyczaj w wymiarze od 130-280 godzin miesięcznie
aNNA
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej