Ogólne > Hydepark
Podatek rejestracyjny kwartalnie a A-kasse
Idris:
--- Cytat: turbo w 05 Sie 2013, 18:39:20 ---no ale A-kasse nie dostajesz na całe życie tylko na dwa lata, pozwolenie też mam czasowe na czas pracy, to nie sądzę że na A-Kasse dadzą mi stały pobyt :o tylko maksymalnie na 6 miesięcy po ewentualnym końcu okresu bycia na A-kasse, żebym do komuny po socjal nie poszedł.
Poza tym żadne kwity rachunki z polski mi nie pomogą bo jak by tak było to bym nie musiał samochodu na Duńskie blachy rejestrować tylko śmigałbym na Polskich z pozwoleniem w ręku. Już to przechodziłem kwity, rachunki, faktury za paliwo a urzędnik w skacie powiedział że pozwolenia nie dostanę bo twój interes życiowy jest w DK jak co to możosz starać się o kwartalną spłatę podatku rejestracyjnego :o
a teraz nawet tego już nie mogę co za cho...ny fart.
--- Koniec cytatu ---
Ale zastanów się. Na logikę gdybyś Ty faktycznie w Danii był tymczasowo, to po wygaśnięciu kontraktu wrócił byś tam gdzie jest Twoje centrum interesów życiowych. Nie zrobiłeś tego, co więcej podjąłeś odpowiednie czynności by do kraju nie wracać, Twoje zachowanie wskazuje raczej na to, że z Dania wiążesz przyszłość.
turbo:
--- Cytat: happybeti w 05 Sie 2013, 20:19:12 ---Ano, skoro duński urzędnik orzekł, że Twoje centrum interesów życiowych " jest w Danii, to...niestety...radzę odwieźć jednak auto do Polski, a tu zakupic jakieś "toczydełko" .
Nic nie poradzisz.
--- Koniec cytatu ---
miałem tu już jednego rumpla po trzech latach zaliczył szrot
Nawigacja
Idź do wersji pełnej