Ogólne > Rodzina ...

rodzinne pomocy proszę

(1/15) > >>

malutki27:
witam wszystkich forumowiczów.
chodzi mi o rodzinne na moją dwóję dzieci. mój mąż pracuje juz 3 rok w Danii. dwa lata temu mąż złożył papiery na rodzinne to pieniądze dostał w zeszłym roku. chciałby złożyć jeszcze raz papiery na rodzinne ale nie wiemy co dalej gdzie sie zgłosić? jakie papiery trzeba przedstawić tym razem? dodam też ze mąż zmienił adres zamieszkania jest teraz zameldowany gdzie indziej. mąż nie zna języka duńskiego jedynie troszeczkę angielski. bardzo proszę o pomoc. gdzie i jakie dokumenty trzeba złożyć żeby i w tym roku otrzymać rodzinne i czy jest możliwość otrzymania za zeszły rok??BARDZO BARDZO PROSZĘ O POMOC

Idris:
Dziwne troche, pierwszy raz slysze, ze trzeba podanie o rodzinne skladac co roku

Jomir:
No ja tez sie zdziwilam.
Dlaczego musiales skladac podanie ponownie? Wyjazd z kraju?

malutki27:
NO TAK MĄŻ MIAŁ 6 MIESIĘCZNĄ PRZERWĘ W PRACY I WRÓCIŁ DO POLSKI. TO JAK TO TERAZ BĘDZIE?TRZEBA ZŁOŻYĆ NOWE PAPIERY CZY MOŻNA TYLKO DOST.WNIOSEK ZE SIE NIE POBIERAŁO RODZINNEGO PRZEZ TEN OKRES W POLSCE?? BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ

zpatentem:
Malutki,

Dlaczego nie napiszesz anonsu "200 kr za pomoc w odzyskaniu rodzinnego"? Ktos musi zadzwonic do borgerservice popytac i potem pomoc ci wypelnic papiery. Nie wszyscy maja czas i umiejetnosci na tego rodzaju zajecia, a jest tu paru oglaszajacych sie "domokrazcow" ze znajomoscia dunskiego, ktorzy ci chetnie pomoga.Najbardziej dla ciebie racjonalne rozwiazanie, sadze.

To jest tez rada dla innych szukajacych "skomplikowanej" pomocy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej