Ogólne > Hydepark

Co wiedzieliście o Danii zanim tutaj przyjechaliście?

<< < (4/16) > >>

zpatentem:
Koles bedacy juz od ponad roku w kbh napisal mi kartke pocztowa: "dunki tna sie przebajecznie, w szkolach nauczyciele rozdaja prezerwatywy uczniom"; pewnie gdzies to podsluchal :)
Film z gangiem olsena widzialem w Polsce;byl przeokropny, ze stolica jest Kopenhaga wiedzialem od dawna, bo mialem czas na chodzenie do szkoly :)

farvela:
No ja wiedziałam całkiem sporo bo do wyjazdu się dość długo przygotowywalismy. Czy coś mnie zaskoczyło? Tak! Że nie jest tak jak mówili inni, życzliwi i ci mniej. Po tym jak oznajmilismy ludziom ze emigrujemy to się zaczęło - a że jest tak i tak, i ze Duńczycy to to i tamto. Historie były bardzo różne, najczęściej z piątej ręki ;) no i jakieś 80 proc to stereotypy ;)
Ps. Aisak - to mamy coś wspólnego - Kierkegaard - tez mnie od lat fascynuje haha i jedna z pierwszych moich decyzji tu to była wizyta na jego grobie ;)

vordingborg:
Mój znajomy kiedyś powiedział  że w Danii najlepiej jest tym co robią najmniej  ??? a na ewentualne przytyki to co najwyżej się skrzywią   :P
Przybyłem, zobaczyłem i chyba już wiem co miał na myśli  :)

aisak:

--- Cytat: vordingborg w 13 Sie 2013, 16:40:34 ---Mój znajomy kiedyś powiedział  że w Danii najlepiej jest tym co robią najmniej  ??? a na ewentualne przytyki to co najwyżej się skrzywią   :P
Przybyłem, zobaczyłem i chyba już wiem co miał na myśli  :)

--- Koniec cytatu ---
Vordi, ale Ty MUSISZ ich kochac  :D!

vordingborg:
Szkoda że bez wzajemności  :-[

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej