Ogólne > Hydepark

Co wiedzieliście o Danii zanim tutaj przyjechaliście?

<< < (6/16) > >>

happybeti:
OMG!!!
No, jasne, że Lego  :D :D :D
Jak udało się wszystkim dotąd o nich zapomnieć ? ;D

psychopata:

--- Cytat: happybeti w 15 Sie 2013, 15:09:58 ---OMG!!!
No, jasne, że Lego  :D :D :D
Jak udało się wszystkim dotąd o nich zapomnieć ? ;D

--- Koniec cytatu ---
Ja za komuny nie mialem Lego :( To pewnie dlatego mi sie nie kojarzy.

happybeti:

--- Cytat: psychopata w 15 Sie 2013, 15:49:56 ---Ja za komuny nie mialem Lego :( To pewnie dlatego mi sie nie kojarzy.

--- Koniec cytatu ---
Noo, ja też nie ...Miałam NRDowską podróbkę, bardzo dobre klocki zresztą, niczym Lego nie ustępujące ;).
Ale przecież od "komuny" do przyjazdu tu trochę czasu upłynęło, " w międzyczasie" i o Lego się dowiedzieliśmy, nie?  ;)

zpatentem:
No to opiszcie tez wasze pierwsze spotkania z dunska kuchnia serwowana przez dunczykow :)

happybeti:
Prawdę mówiąc, to  typowo duńskich "przysmaków" typu kartofelki w karmelu czy skóra swini nie dane mi było jeszcze spróbować  ;) ;D.
Jak coś serwowano, to raczej były to rzeczy "neutralne" dla naszego , polskiego podniebienia, szoku smakowego jeszcze nie przeżyłam  8).
Tylko pamietam rozczarowanie "kartoffelsalat" przyrządzoną przez znajomego, który chwalił się , jakim to jest dobrym kucharzem. Z jego opowieści, bo czasem rozmawialiśmy o przepisach  8), wynikało, że naprawdę dobrze gotuje.
Tymczasem kartoffelsalat (ktorą zresztą bardzo lubię) w jego wydaniu mnie rozczarowała. Ot, jakbyś ziemniaki wymieszał z naturalnym jogurtem  :-\...owszem, pięknie podana i wyglądała naprawdę apetycznie, ale...szału nie było...
Do dzis się zastanawiam, czy to, co on nam zaserwował, to była ta "prawdziwa" kartoffelsalat, a ja mam smak zepsuty tymi sklepowymi (a najbardziej już lubie tę najzwyklejszą z coop'a  :-[ :-[ :-[ ), czy on zrobił coś nie tak  ???

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej