Ogólne > Hydepark
Co wiedzieliście o Danii zanim tutaj przyjechaliście?
REZYSER:
ja przed przyjazdem znalem stolice no i calsberg tez mnie milo zaskoczlo picie pod chmurka i chrystiania,a co do jedzenia to ten ich rarytas flesku cz jakos tam kur..... jak to mozna jesc.
aisak:
--- Cytat: happybeti w 15 Sie 2013, 16:16:21 ---Noo, ja też nie ...Miałam NRDowską podróbkę, bardzo dobre klocki zresztą, niczym Lego nie ustępujące ;).
Ale przecież od "komuny" do przyjazdu tu trochę czasu upłynęło, " w międzyczasie" i o Lego się dowiedzieliśmy, nie? ;)
--- Koniec cytatu ---
Bo to zbyt oczywiste sie wydawalo, gdzies tam w naszej podswiadomosci :)
aisak:
Pieczona skorka swinska jest przepyszna, tylko masakrycznie kaloryczna ::). Wiec do dzis od swieta tylko robie :D
Mnie przerazaja tluste sosy i "zdrowe" warzywa konserwowane ze sloika :D. Obrzydliwy (przepraszam :D), jak dla mnie, jest "domowy" tort urodzinowy, czyli lagekage :D.
Za to przepadam za roznymi odmianami domowych frykadeli , karbonara i temu podobnych :)
Jomir:
--- Cytat: REZYSER w 15 Sie 2013, 19:36:53 ---ja przed przyjazdem znalem stolice no i calsberg tez mnie milo zaskoczlo picie pod chmurka i chrystiania,a co do jedzenia to ten ich rarytas flesku cz jakos tam kur..... jak to mozna jesc.
--- Koniec cytatu ---
Masz na mysli flæskesteg ?
Toz to schab pieczony.... Kurcze, w Polsce tez sie jada, jednie inaczej sie nazywa :)
Jomir:
--- Cytat: aisak w 15 Sie 2013, 21:10:47 ---Pieczona skorka swinska jest przepyszna, tylko masakrycznie kaloryczna ::). Wiec do dzis od swieta tylko robie :D
Mnie przerazaja tluste sosy i "zdrowe" warzywa konserwowane ze sloika :D. Obrzydliwy (przepraszam :D), jak dla mnie, jest "domowy" tort urodzinowy, czyli lagekage :D.
Za to przepadam za roznymi odmianami domowych frykadeli , karbonara i temu podobnych :)
--- Koniec cytatu ---
Przeciez mozna bez skorki jesc. A sam schab pieczony, toz to mozliwie najmniej kaloryczna opcja miecha.
No, ale na kaloriach i dietetyce to ja tam sie nie znam.
Tortu urodzinowego jeszcze nie jadlas porzadnego ;D ;D ;D
Nie znam nikogo, kto by wersji mojego meza nie chwalil.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej