Ogólne > Hydepark

Co wiedzieliście o Danii zanim tutaj przyjechaliście?

<< < (10/16) > >>

Idris:
Cukierki lukrecjowe. Raz spróbowałam i do tej pory uważam, że ktoś chciał mnie nimi otruć.

psychopata:
Aisak, tak, u nas w domu tez sie piecze, wlasnie w lodowce "rosnie" ciasto na jutrzejsze poranne bulki.
Idris, lacze sie w bolu. Swoja droga, to musi byc genetyczne. Kupilem kiedys na prezent dla corki kolegi mieszkajacych w Polsce Toms Festivals, gdzie sa m.in. cukierki lukrecjowe. Mala, lat 3, jadla, jadla, az nagle wyplula cos z wielkim obrzydzeniem. Byl to wlasnie cukierek lukrecjowy ;D.

happybeti:
Kanapki z serem i dżemem na koloniach "wynaleźliśmy", więc dla mnie to tez żadna nowość nie była :).
"Bananmad" też "wymyśliłam " kiedyś, gdy mój sredni syn- niejadek kręcił na wszystko nosem.
Ale "kartoffelmad" ...wow...do głowy by mi nie przyszło  ;D- jeść kartofle z chlebem  ;D.
Inna rzecz, że kilku naszych "narodowych " przysmaków tez bym raczej Duńczykom nie zaproponowała.
Jak myślicie, jak zareagowaliby na ogórkową, na przykład ? ;)
Poczęstowani pysznymi, chrupiacymi, złocistymi plackami ziemniaczanymi, specjalnego entuzjazmu nie przejawili ;). Owszem, głodni byli, to zjedli, ale szału nie było ;).

Jomir, no, własnie nie byłam pewna, czy mysle o tym, o czym Ty piszesz  ;D.
Ja zdecydownie "wrogiem" soli jestem, używam niewiele, więc "duński sposób" nie dla mnie.
Za to "po polsku", zamarynowana w przyparawch rozmaitych, mmmm, doooobre :))))
Kiedyś Cię uraczę :).
Opis "ollebrod" sugestywny.  :o :o :o
Dzięki za ostrzeżenie, będę wiedziala, od czego trzymać się z daleka  ;D

aisak:
Ja najczesniej na ... piwie :-[. Leniwa jestem  :D

Lukrecja.... ochyyyyyyyda od zawsze, hehhe. A juz ta solona bleee.... przepraszam,hihi, albo "skalniaki" solone takie "ichnie" landryny czarne, jak smola :D

farvela:

--- Cytat: psychopata w 15 Sie 2013, 21:51:50 ---Mnie najbardziej zdziwily jedzone w pracy kanapki pt. bananmad (banan na razowcu z maslem) i kartoffelmad (ziemniaki na chlebie, dlugo sie nie moglem przyzwyczaic, ale teraz bardzo lubie). Ziemniaczki w karmelu i modra kapusta na slodko tez mi nie podeszly, reszta jest ok.

--- Koniec cytatu ---

to wygląda na to, ze od dawna miałam duńskie smaki ;) od czasów podstawówki jem chleb z bananem i ser żółty z dżemem :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej