poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Współlokatorzy  (Przeczytany 8256 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

myszka0807

• Gość
Odp: Współlokatorzy
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Wrz 2013, 21:18:58 »
Z opłatami za prąd etc wygląda to tak, że są opłacane przez właściciela w pieniędzy pobieranych jako czynsz.
Huslejeneavnet - cóż to takiego?
Zgadza się, być może właśnie dlatego nie reaguje na nasze próby zgłoszenia czegokolwiek.. Jednakże, dopóki te trzy kobiety nie zamieszkały razem z nami wszystko było w porządku, żyło nam się spokojnie, bez żadnych konfliktów. Mamy duży pokój, wyjście na piękny ogród - dlatego tak długo decydowaliśmy się znosić tę sytuację. Jakby nie patrzeć nasze 8 lat i ich 2 - na nas jednak zarobił więcej, więc uczciwie byłoby zainteresować się chociaż odrobinę.
nie patrz na to ze poki nie bylo tych kobiet zylo sie inaczej .moje wyobrazenie nie potrafi trafic jak mozna w takim motlochu nawet bez tych 3 nowych kobiet zyc .starajcie sie poszukac sobie osobnego mieszkania .co was tam trzyma ?niski czynsz ?Wiadomo pierwszy rok ludzie ida na pokoj lub mieszkaja w kilku ale kazdy chce szybko sie usamodzielnic.nie wiem co was trzyma i co moze cie zmotywowac by isc na swoje .?!?!w tyle osob jeden kibel jedna kuchnia !!!Mysle ze twoj maz tez pracuje u tego dunczyka .czy tak?

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Wrz 2013, 23:19:41 »
nie patrz na to ze poki nie bylo tych kobiet zylo sie inaczej .moje wyobrazenie nie potrafi trafic jak mozna w takim motlochu nawet bez tych 3 nowych kobiet zyc .starajcie sie poszukac sobie osobnego mieszkania .co was tam trzyma ?niski czynsz ?Wiadomo pierwszy rok ludzie ida na pokoj lub mieszkaja w kilku ale kazdy chce szybko sie usamodzielnic.nie wiem co was trzyma i co moze cie zmotywowac by isc na swoje .?!?!w tyle osob jeden kibel jedna kuchnia !!!Mysle ze twoj maz tez pracuje u tego dunczyka .czy tak?
Dokladnie :). Normalny Big Brother, bez urazy :D
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 17 Wrz 2013, 09:00:32 »
Dokladnie :). Normalny Big Brother, bez urazy :D
ti bedzie amerykanski Big Brother 2

Offline diaanaa20

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #18 dnia: 17 Wrz 2013, 09:54:51 »
http://www.dba.dk/boliger/lejebolig/lejelejlighed/reg-midt-og-vestjylland/

trzeba byc jednak ostroznym i sprawdzic wiele rzeczy. jak znajdziesz cos to tutaj/mnie zapytaj.Sa tez boligportal, boligbutikken itp. Poszukaj tez na google "lejelejligheder + miejscowosc" znajdziesz w ten sposob rozne spoldzielnie.

Znalazłam przykładowo takie ogłoszenie: http://www.dba.dk/1-vaer-raadhusstraede-4995-i/id-92339824/
Z tego co rozumiem aby skontaktować się z włascicielem muszę wykupić dostęp do strony?

Nie ukrywam, że przez długi czas ceny czynszu miał konkurencyjne + mąż miał przysłowiowe 'dwa kroki' do pracy - firma owego Duńczyka znajduje się tuż za rogiem. Tak, zgadza się - pracuje właśnie u tego Duńczyka.

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Wrz 2013, 11:21:53 »
Znalazłam przykładowo takie ogłoszenie: http://www.dba.dk/1-vaer-raadhusstraede-4995-i/id-92339824/
Z tego co rozumiem aby skontaktować się z włascicielem muszę wykupić dostęp do strony?

Nie ukrywam, że przez długi czas ceny czynszu miał konkurencyjne + mąż miał przysłowiowe 'dwa kroki' do pracy - firma owego Duńczyka znajduje się tuż za rogiem. Tak, zgadza się - pracuje właśnie u tego Duńczyka.
tak dostep kosztowal raptem 300 koron do tej strony nie wiem ile teraz ,ale mozesz sie tez zalogowac i bedziesz otrzymywac darmowe oferty ale to sa bardzo szczatkowe ogloszenia.Sama widzisz jak wam warto za wygode przejscia dwoch krokow do pracy placic cene to coz mozna wiecej rzec.A wojujac z wlascicielem moze i maz pozbyc sie pracy .Przemyslcie za i przeciw .Ich jest wiecej wiec juz na starcie jestescie na przegranej .Mysle ze jak i ty pracujesz to nie macie problemu z wynajeciem czegos osobnego.A tak na margineie moze zacisnijcie zeby i starajcie sie z komuny o mieszkanie .Podstawa ze was tyluuuui tam mieszka ?!?!?

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Wrz 2013, 11:45:30 »

Ja jestem na biezaco, wiec moge podac. Jest tak, jak pisze Myszka, ale rowniez mozesz wykupic dostep na bodajze 4 dni, kosztuje to cale 29 kr.

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Wrz 2013, 11:50:05 »
I jeszcze jedno. Sprobujcie spoldzielnie mieszkaniowe. W tej okolicy, to zaskakujace, jak dla mnie, mozna dostac mieszkanie/rækkehuset naprawde od reki. Mowie o takich do 100m. Tez wiem, bo akurat sie staram o cos takiego. Data odebrania... 1 pazdziernika. I czynsz ok 6.900kr za przykladowy rækkehuset, 100m.

Oczywiscie depozyty sa troche zaporowe, ok 40.000kr. Ale to w wypadku rækkehusetow o powierzchni ok.100m. Na mieszkania na pewno sa nizsze :)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 17 Wrz 2013, 11:50:05 »