Ogólne > Hydepark
Ubezpieczenie auta rok 2013
Juztynka:
Cześć wszytskim!!!
Właśnie kupiłam auto toyota yaris 2001, pojemność 1.0. Czy ktoś mógłby pomóc gdzie najlepiej ubezpieczyć auto. Mam 26 lat i to moje pierwsze auto w Danii. Szukałam wątków na forum ale są same z dawnych lat. Z góry dzieki za podpowiedzi.
Krakers:
Spróbuj różnych:
http://www.bilbasen.dk/forsikring/
Na www.codan.dk możesz sobie obliczyć składkę, ale pewnie coś koło 9000dkk (ansvar - czyli samo OC) z udziałem własnym na poziomie 7000dkk, bez żadnych zniżek.
Co śmieszne w DK - pojemność nie ma wielkiego wpływu na składkę - przynajmniej w Codanie, czy to 1.0, czy 2.0, stawka może się różnić o 200-300dkk, czyli praktycznie o nic.
siudemka1972:
Polecam Alke!
Przenieśliśmy w tym roku z niby taniego i polecanego przez wielu znajomych i salonu w którym kupowaliśmy samochód Daf Forsikring czyt.Mondux i za ta sama cenę ubezpieczyliśmy mieszkanie i dziecko,warunki dogodniejsze..i jeszcze parę bajerów za grosze.. w czasie podroży..pasażerowie..itp
phil:
Mi uwzglednili znizki z Polski przetlumaczone na j.angielski , mam clio 2006 r 1.2 benzyna , place 1900kr rocznie ( tylko oc) ubezpieczylem w Danske forsikring ( firma ubezp. Danskebanku bedaca czescia topdanmark) mam u nich tez ubezpieczony dom i dziecko wtedy znizka jest wieksza. Pozdrawiam
Juztynka:
Dziekuje bardzo za podpowiedzi :) a czy ktoś slyszał o ubezpieczalni o nazwie if ???
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej