Ogólne > Hydepark

Ubezpieczenie auta rok 2013

<< < (2/2)

1941:

--- Cytat: Juztynka w 17 Wrz 2013, 13:49:06 ---Dziekuje bardzo za podpowiedzi :) a czy ktoś slyszał o ubezpieczalni o nazwie if ???

--- Koniec cytatu ---

Ja mam i sobie chwale, place miesieczne skladki (mozesz sobie dobrac indywidualnie cykl placenia miesiac, kwartal, pol roku lub rok) i wcale nie jest drogo ja przynajmniej tak uwazam.
Jednak jakie Ty osobiscie dostaniesz warunki ubezpieczenia, tego nie wiem i powinnas to sprawdzic na ich kalkulatorze, podpowiem, ze taniej jak wykupujesz online przez strone BilBasen  ;)

happybeti:

--- Cytat: Krakers w 16 Wrz 2013, 15:56:24 ---
Co śmieszne w DK - pojemność nie ma wielkiego wpływu na składkę - przynajmniej w Codanie, czy to 1.0, czy 2.0, stawka może się różnić o 200-300dkk, czyli praktycznie o nic.

--- Koniec cytatu ---

Chyba nie bardzo.
Mieliśmy "smoka " Mondeo, ubezp. w Codanie kosztowało nas prawie 10.000rocznie.
Teraz małe autko, rocznik podobny, tylko pojemność dwa razy mniejsza i proponują nam polisę za 6.000. Czyli różnica jest- inne warunki przeciez nie bardzo się zmieniły.

Ale nie weźmiemy  :P. Gdzie indziej maja lepszą propozycję  8).

Juztynka:
w ubezpieczalni IF wychodzi z obliczen 263 na miesiac wiec nie jest to dużo :) chyba na to się zdecyduje :) dziękuje bardzo za porady i pozdrawiam serdecznie !!!

1941:

--- Cytat: Juztynka w 18 Wrz 2013, 00:36:59 ---w ubezpieczalni IF wychodzi z obliczen 263 na miesiac wiec nie jest to dużo :) chyba na to się zdecyduje :) dziękuje bardzo za porady i pozdrawiam serdecznie !!!

--- Koniec cytatu ---

To jest przyzwoita cena, ale nie wiem jakie skladniki ubezpieczenia wybralas???
Dla mnie miesieczne oplaty sa najwygodniejsze choc nieco to wiecej wychodzi niz kwartal i inne, ale gra do mojej ekonomii.
Szerokiej drogi.  :)

Krakers:

--- Cytat: happybeti w 17 Wrz 2013, 20:56:05 ---Chyba nie bardzo.
Mieliśmy "smoka " Mondeo, ubezp. w Codanie kosztowało nas prawie 10.000rocznie.
Teraz małe autko, rocznik podobny, tylko pojemność dwa razy mniejsza i proponują nam polisę za 6.000. Czyli różnica jest- inne warunki przeciez nie bardzo się zmieniły.

Ale nie weźmiemy  :P. Gdzie indziej maja lepszą propozycję  8).

--- Koniec cytatu ---

To dziwne, bo dla mnie, dla autka 2.0 wyliczyli niższą składkę aniżeli dla 1.2 (co mnie zaskoczyło niesamowicie). Sporo się także bawiłem kalkulatorem na stronce ... i różnice były minimalne, ok. 300-400 koron, może coś się zmieniło od tamtego czasu, bo to było tak 3 lata temu.

Bawiłem się trochę kalkulatorami - If i Alka, jeśli chodzi tylko o ansvar to If wypada bardzo dobrze, jeśli jednak wziąć pod uwagę ansvar + kasko premium ... to - przynajmniej dla mnie - jeden pies, wszędzie podobnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej