Ogólne > Rodzina ...

narodziny dziecka rejerstracja

<< < (3/3)

kicia:

--- Cytat: fabo21 w 25 Lis 2013, 23:04:51 ---Tak wiem byłam już na tej stronie. Niestety dzwoniłam do ambasady trzeba się zgłosić osobiście....

Nie ma jakiegoś innego legalnego sposobu?

--- Koniec cytatu ---
No dokładnie trzeba osobiście bo w ambasadzie składanie razem podpis ze wyrazacie zgodę na wyrobienie owego dokumentu czy to paszport czy dowód

faja:

--- Cytat: fabo21 w 25 Lis 2013, 23:04:51 ---Tak wiem byłam już na tej stronie. Niestety dzwoniłam do ambasady trzeba się zgłosić osobiście....

Nie ma jakiegoś innego legalnego sposobu?

--- Koniec cytatu ---
rece mi opadaja jak czytam cos takiego!

mowi sie dziewczynie, jak mozna wyrobic paszport dla dziecka urodzonego w Danii, mowi sie o mozliwosci przejazdu bez paszporu, a ona szuka trzeciego wyjscia... bo chce zaoszczedzic pare koron...
 moze wrocisz do Polski i tam urodzis raz jeszcze? omina cie rozne problemy

Aniel23:
Jezeli pojedziesz do Kopenhagi wyrobic paszport a ze wzgledu na to ze mieszkasz jesli sie nie myle 400 km od ambasady, zawsze mozesz wypelnic specjalny wniosek o wysłanie paszportu poczta a w uzasadnieniu napisz ze z powodu duzej odleglosci nie masz mozliwosci przyjechac osobiscie. Wnioski sa gotowe w ambasadzie trzeba tylko pania z okienka sie o to spytac. Pamietam ze dwa tygodnie pozniej mialam paszport mojego dziecka juz w skrzynce pocztowej. To tyle, i milego dnia zycze

zybis:
paszport wysyłają wszystkim kto musi przejechać mostem storebelt. My w zeszłym roku chcieliśmy naszej córci wyrobić dowód w polsce pierwsze pytanie gdzie mieszkamy my na to ze w dani wiec rozmowa byla krotka ambasada wystepuje o pesel i paszport w twoim imieniu. chyba ze powiesz ze urodzila sie dani a mieszkacie w polsce. przerobilismy wszystkie mozliwe sposoby i doszlismy do wniosku ze lepiej przez ambasade, jesli zameldujesz dziecko w polsce pamietaj ze wezwania do lekarza pozniej szkola nie omina cie i bedziesz jezdzic tlumaczyc sie. nam jak powiedzieli o tym to zdecydowalismy sie przez ambasade wyrobic

zybis:

--- Cytat: Aniel23 w 27 Lis 2013, 09:52:16 ---Jezeli pojedziesz do Kopenhagi wyrobic paszport a ze wzgledu na to ze mieszkasz jesli sie nie myle 400 km od ambasady, zawsze mozesz wypelnic specjalny wniosek o wysłanie paszportu poczta a w uzasadnieniu napisz ze z powodu duzej odleglosci nie masz mozliwosci przyjechac osobiscie. Wnioski sa gotowe w ambasadzie trzeba tylko pania z okienka sie o to spytac. Pamietam ze dwa tygodnie pozniej mialam paszport mojego dziecka juz w skrzynce pocztowej. To tyle, i milego dnia zycze

--- Koniec cytatu ---
Aniel23 nie tyle co km licza, a koszty przejazdu przez most. ja mieszkam 300km i wyslali mi

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej