Ogólne > Dania i o Danii

Pobyt w Danii a środki własne

(1/4) > >>

adamos:
Witam,

mam pytanie.
Jeżeli mam 500.000 koron na koncie to mogę dostać pozwolenie pobytu na 6 miesięcy ?
Czy jeżeli po ty 6 miesiącach nie znajdę pracy a będę miał np: 450 tys to znów mogę się ubiegać o pozwolenie na następne 6 czy to jest tylko jednorazowe?

Dzięki

Pozdrawiam

Jomir:
Dostaniesz na rok.
Nie pamietach w tej chwili dokladnie, ale trzeba miec okolo 50-60.000 koron by otrzymac pozwolenie na rok.
Po roku, jezeli bedziesz mial wciaz pieniadze na koncie, bedziesz mogl ubiegac sie o pobyt na nastepny rok.
Pamietaj, ze otrzymujac pobyt na podstawie wlasnych srodkow, nie bedziesz mogl korzystac z jakiejkolwiek pomocy socjalnej.

aisak:

--- Cytat: adamos w 21 Paź 2013, 00:11:06 ---Witam,

mam pytanie.
Jeżeli mam 500.000 koron na koncie to mogę dostać pozwolenie pobytu na 6 miesięcy ?
Czy jeżeli po ty 6 miesiącach nie znajdę pracy a będę miał np: 450 tys to znów mogę się ubiegać o pozwolenie na następne 6 czy to jest tylko jednorazowe?

Dzięki

Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---
Przy takim bogactwie policz sobie razy 10 :D

1941:

--- Cytat: aisak w 21 Paź 2013, 22:11:24 ---Przy takim bogactwie policz sobie razy 10 :D

--- Koniec cytatu ---

Nie wiem, czy tylko nie trzeba udokumentowac legalnosci pochodzenia tych pieniedzy  ??? ??? ???
Jest cos takiego jak program zapobiegania prania brudnych pieniedzy, nie wiem jak to zadziala przy kwocie 0,5 mln kr.
Ponadto, jak ktos nie jest zgloszony, to nie ma CPR, jak nie ma CPR, nie ma zameldowania, wiec jak zalozy konto w banku???
Chcialbym widziec goscia taszczacego do Statsforvaltning torbe z 0,5 mln kr  ;D ;D ;D

MartynaM:
1941 napisal: Ponadto, jak ktos nie jest zgloszony, to nie ma CPR, jak nie ma CPR, nie ma zameldowania, wiec jak zalozy konto w banku???
Chcialbym widziec goscia taszczacego do Statsforvaltning torbe z 0,5 mln kr  ;D ;D ;D

1941 - adamos napisal: " mam 500.000 koron na koncie"

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej