Ogólne > Dania i o Danii

Pobyt w Danii a środki własne

<< < (2/4) > >>

1941:

--- Cytat: MartynaM w 22 Paź 2013, 02:55:12 ---1941 napisal: Ponadto, jak ktos nie jest zgloszony, to nie ma CPR, jak nie ma CPR, nie ma zameldowania, wiec jak zalozy konto w banku???
Chcialbym widziec goscia taszczacego do Statsforvaltning torbe z 0,5 mln kr  ;D ;D ;D

1941 - adamos napisal: " mam 500.000 koron na koncie"

--- Koniec cytatu ---

adamos nie napisal na jakim koncie, tak jakos czytam  :-\ napisal, jezeli mam  8) a te jezeli to chyba robi spora roznice, no chyba, ze Tobie nie. Mam!, a jezli mam? Mozna miec np 0,5 mln kr w przeliczeniu, na polskim koncie prawda?

Ale ok.nie wzialem pod uwage, wczesniejszego pobytu i juz posiadania konta ktorego sie nie zlikwidowalo, a opuszczenie DK na okres, po ktorym nalezy ponownie ubiegac sie o zarejestrowanie pobytu.

Fakt! glupol ze mnie.  :(  :-[

Oczywiscie, gdy juz sa te pieniadze w DK, nie ma najmniejszego problemu z otrzymaniem pobytu jak to napisala Jomir.
Mam nadzieje, ze MartynaM zostalas usatysfakcjonowana??? (jak za malo epitetow pod moim adresem, co za kolek, niemota, ciemniak ze mnie itd., to tylko slowko i dopisze spoko  ;) ;D).

Jomir:
W tym przypadku wystarczy wyciag nawet z polskiego konta, wazne by bylo jego wlasne.

1941:

--- Cytat: Jomir w 22 Paź 2013, 08:39:42 ---W tym przypadku wystarczy wyciag nawet z polskiego konta, wazne by bylo jego wlasne.

--- Koniec cytatu ---

No dobrze Jomir, ale mowa o 0,5 mln kr, o ile pamiec mnie nie myli  ??? gdy chcesz wwiezc na teren DK srodki pieniezne w kwocie powyzej 10.000 Euro musisz zglosic ta kase deklaracja.
Wiec jak to by wygladalo od strony praktycznej??? Czysto akademicko, bo hmmmm raczej wiecej tu nic nie napisze z oczywistych, dla co niektorych, powodow  ::) ::) ::)  :-X
Mysle, MartynaM to kolezanka zalozyciela watku i wie najlepiej, bo : ma  ;) doradzi  8)

Jomir:
On nie musi tych pieniedzy wwiezc tutaj. On ma za nie zyc.
MOze placic w koncu polska karta kredytowa.
NIe moze brac pomocy socjalnej, a po znalezieniu pracy musi zmienic pobyt na zwiazny z praca.

adamos:
Już tłumaczę o co chodzi.
Moja mama nie była nigdy w Danii, sprzedaję teraz swój dom i chyba bedzie chciała przyjechać do mnie i nie wie czym czy będzie odrazu chciała pracować.
CPR dostanie na podstawie pobytu to wiem. Wiem też że wystarczy wyciąg z polskiego konta ( to jest jej konto ).
Jomir, no ona chyba tak zrobi że będzie żyć z tych pieniędzy i może jakiś biznesik rozkręci. Chodzi o to że jak coś nie wyjdzię to znów będzie mogła zmienić pobyt na podstawie posiadanych środków własnych ?

Dzięki

ps. nie znam MartynaM

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej