poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: kurs duńskiego i prawko na autobus ... UCplus  (Przeczytany 7698 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline butapren

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
kurs duńskiego i prawko na autobus ... UCplus
« dnia: 30 Paź 2013, 21:26:25 »
Witam serdecznie,
Czy macie/mieliście może jakieś doświadczenia z ww. firmą? Jakiś czas temu znalazłam na portalu polonijnym informacje że jeżeli mam ochotę mogę podjąć kurs nauki duńskiego+ duńskiego technicznego+naukę jazdy autobusem+egzamin na prawo jazdy. Niesamowicie ucieszyłam się że znalazłam coś takiego, ponieważ od kilku lat marzę żeby zostać kabusewcą autobusu. Ostatnio zadzwoniłam do Pani Zofii z UCplus która wydała mi się dość tajemnicza i dowiedziałam się że chętnych nie ma?!((jakim cudem skoro jest choćby nas Polaków tutaj tak dużo... nie chce mi się wierzyć...że zaden facet nie chce jeździć sobie autobusem zamiast tyrać gdzieś na produkcji)) i że ogólny koszt całej tej "imprezy" to 5000dkk za sam egzamin, pod koniec nauki języka itd. Kursy odbywają się tak jak zajęcia w sprog center... i jakoś mi to wszystko nie ładnie pachnie...zbyt idealnie?co o tym myślicie? Boję się, że ktoś mnie naciągnie na 5 klocków i tyle z tego będzie, dobry wujek google niestety nie dał mi żadnych informacji więc zwracam się do Was. Przesyłam link do tej strony,pozdrawiam i proooooszę piszcie
http://www.uddcenter.dk/dansk_polsk.asp

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
Odp: kurs duńskiego i prawko na autobus ... UCplus
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Paź 2013, 21:48:05 »
MI sie wydaje, ze wlasnie ta szkole konczyla moja znajoma kilka lat temu, wiec raczej nie sciema.
Chetnych nie ma, bo z praca ciezko sie zrobilo. Nawet taka.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline farvela

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 38
  • -Otrzymane: 98
  • Reputacja: +6/-0
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Paź 2013, 23:04:01 »
Tak, to ta szkoła. Uczą tam tez jezyka tak jak napisales - zawsze jakis zawod bedziesz mial w kieszeni. A może nie tylko tam. No ale z pracą tak jak Jomir napisała, łatwo nie jest. Ale myślę też, że jeśli to było/jest Twoje marzenie, to nie ma się co oglądać na innych (mniejsza konkurencja to chyba lepiej ;) ) tylko robić swoje! Powodzenia!

Offline nadusiaa

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 18
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Paź 2013, 09:21:19 »
jest tak jak piszesz.chodzilam tam razem z mezem.ale ja nie jestem zadowolona z nauki jezyka.no i pani zofia tez nie przypadla mi do gustu jak wielu innym.ja zrezygnowalam bo puscili mnie na autobusy juz na 2 module co slabo bylo rozmawiac i rozumiec co facet do mnie mowi w tym autobusie wiec zamiast sie cieszyc bo tez chcialam jezdzic autobusem tak teraz nie nawidze i zrezygnowalam z tej szkoly i przenioslam sie do ballerup.moj maz z jezykami radzi sobie z 2 modulu przezucili go na 5 i nie jest zadowolony bo ma wielkie braki w mowie i pismie.jak dla mnie bez sensu ale znam kilku co prace dostalo i sa zadowoleni fakt ze niektorzy zdawali je 15 razy ale zdali jak zaczeli i kupe kasy wlozyli co zrobic.moze ci sie uda i zobaczysz a zofii sie nie dac

Offline arachne82

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Paź 2013, 10:00:25 »
obecnie ja zaczełam nauke w uc plus a moj maz również uczęszcz na lekcjel na prawo
jazdy na autobus. oboje jesteśmy zadowoleni.
wg mnie to dobra szkola wszystko jedynie zależy od osoby i chęci do nauki język oraz motywacji.:) akurat pani zofia mnie nie uczy ale mam zajecja z dunką. przy okazji nauki języka duńskiego szlifuje naukę języka angielskiego. ( 2 w 1)

także polecam
a z tego co zauwazyłam to dużo polaków wybiera ta szkołe lub Ia sprog.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #5 dnia: 31 Paź 2013, 10:19:28 »
A ja bede sie upieral, ze jak nauka jezyka, to tylko w Sprogcenter.
Zadna tam szemrana szkolka, nastawiona na biznes, nie zastapi tej instytucji.
Ponadto, nawet po sprogcenter, niezbedne jest doswiadczenie z jezykiem i czas. Wiec jak ktos sobie mysli, ze konczac kurs na autobusy i jezyk, bedzie swobodnie sobie radzil w kontaktach z klientami jest w duzym bledzie. Po za, moze, jakimis wyjatkowymi talentami.

Offline nadusiaa

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 18
« Odpowiedź #6 dnia: 31 Paź 2013, 13:57:51 »
moj maz chodzil do tej szkoly 4 miesiace i zaliczyl 5 modul.ale uwaza ze lipa to w jaki sposob oni ucza zeby tylko wypchnac szybko i kase dostac to co to za nauka.moj maz do nauki leb ma ,wiele osob chodzilo z nim i jak on slyszal jak osoba na 5 module mowi i jak slabo rozumie no to przepraszam o co tu chodzi.mowil im wiele razy ze on chodzi do tej szkoly zeby nauczyc sie jezyka  a nie szybko na egzamin.a potem kacza szkole i co wiele do zyczenia

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 31 Paź 2013, 13:57:51 »

Offline dania_d

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 38
  • Reputacja: +7/-1
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Lis 2013, 12:51:20 »
to fakt, totalna lipa. Aby tylko kase wyciągnąć z kommuny za twoją naukę i tyle. A pójdziesz się spytać ilu kabusewców z tej szkoły oni pomogli znaleźć pracę to będziesz w szoku. I też spytaj się ilu  rocznie wypuszczają kabusewców autobusów, to nawet procenty po jednym przecinku będzie ciężko policzyć.

Offline butapren

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Lis 2013, 07:11:30 »
Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi :) Teraz jakoś łatwiej mi się zdecydować:)
Jak na razie wszystko w Danii idzie mi pod górkę ale walczę bo w sumie nie mam już do czego wracać w PL... aktualnie uczę się w zwykłym SprogCenter, 30go mam pierwszy egzamin na 2 moduł, ponoć jest bajecznie prosty więc po egzaminie postaram się zapisać do UCplus.
pozdrawiam serdecznie

Offline hawii

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
    • Status GG
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Lis 2013, 17:40:20 »
witam
wkoncu jakies  informacje znalazlem odnoscnie nauki w tej szkole, a sa moze tu juz kabusewcy autobusow co przeszli przez szkole ta lub inna i pracuja jezdza na codzien??
mam pytanie do tych co chodzili badz chodza do szkoly uc plus gdzie i jakie podreczniki moglbym nabyc do nauki jezyka dunskiego od podstaw chcialbym zaczac samemu sie przygotowac z jezyka gdyz za pol roku planuje dopabuse wyjazd do dani i mysle nadal o szkole ucplus :D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #9 dnia: 26 Lis 2013, 17:40:20 »

z duńskiego na polski

Zaczęty przez jan22Dział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 23752
Ostatnia wiadomość 22 Cze 2009, 23:12:13
wysłana przez robertcph.
Bezplatna nauka j. dunskiego - jak to zrobic??

Zaczęty przez BluszczDział Pomoc!

Odpowiedzi: 71
Wyświetleń: 57444
Ostatnia wiadomość 03 Lis 2020, 22:08:39
wysłana przez Guyver
Gdzie w Khh jest najlepsza szkola nauki dunskiego?

Zaczęty przez Nauka jezyka dunskiegoDział Kopenhaga

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 17606
Ostatnia wiadomość 06 Sie 2009, 11:43:44
wysłana przez jamjurand
przeglad dunskiego auta

Zaczęty przez wojtas83001Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 10669
Ostatnia wiadomość 01 Maj 2012, 11:09:24
wysłana przez Emill
Szkola j. duńskiego/Aarhus

Zaczęty przez anijahDział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 15804
Ostatnia wiadomość 10 Wrz 2007, 20:12:10
wysłana przez anijah