Ogólne > Dania i o Danii

Koszt komunikacji miejskiej

(1/3) > >>

lukasdrugi:
Hej,

zmieniam miejsce zamieszkania na Taastrup i musze wykombinować jak w miarę możliwości ekonomicznie dojeżdżać do centrum Kopenhagi.

Czy orientujecie się ile mnie może kosztować najtańsza opcja S-togiem? Orientujecie sie jakie są koszty autobusów?

JAk wygląda sprawa roweru w s-togu, czy jest dodatkowa opłata za rower?

Jakies wskazówki jak tanio podróżować? Rower najtaniej, ale nie wiem czy dam rade jechać prawie 30 km przy tutejszych wiartach i zimą. Muszę wykombinować tanią opcjęprzynajmniej w 1 stronę, powrót planuję rowerem.

Z góry dzięki za wskazówki.

POZDRAWIAM,
l.

Jomir:
www.rejeplanen.dk

Tam CI pokaze mozliwe polaczenia i cene za nie.

farvela:
Jesli jeździsz codziennie to najtańsza opcja jest bilet miesięczny na te zony. Rejseplanen ci wyliczy ile to będzie. I tu nie ma ci kombinować - bilet musisz wliczyć w koszty, nie da sie tego obejść. Nic taniej nie będzie (poza rowerem) :) albo autostopem ;)

waruiny:
A są jeszcze klipkort'y? Kiedyś porównywałem cenę miesięcznego z klpikort'em i mi wyszło, że taniej. Granica to 4 przejazdy w tygodniu tam i z powrotem. Powyżej lepiej kupić miesięczny.

farvela:
Teraz jest inaczej, nie wiem kiedy sprawdzałeś, ale ceny poszły w gore jakiś czas temu - klippekort teraz na 6 zon kosztuje 365 kr (kiedys 290), bilet na te zony miesięczny to 900 kr (HT - centrum). Przejazd klippekortem na tej trasie (6 zon - 1 przejazd 36,50 kr). - 3 x w tygodniu równa się 876 koron. Dlatego zdecydowanie się opłaca sie wydac 900 kr. Bo taniej nie będzie :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej