Regionalne > Århus, Aalborg ...

Wybory lokalne 19 listopad 2013

<< < (3/4) > >>

Holger:
Ty sie naprawde do tego kraju nie nadajesz.  Zmien nastawienie do "obcych".

psychopata:

--- Cytat: Holger w 12 Lis 2013, 11:51:09 ---w Kopenhadze i okolicach mamy "swojego"   //www.youtube.com/watch?v=MOpg0aFeVc8
--- Koniec cytatu ---
O w morde :) Po licznych przedsiewzieciach edukacyjno-artystyczno-sportowych przyszedl czas na polityke, jak widze.
Ciekawe, ile glosow dostanie, skoro spotkanie wyborcze robil w kosciele, to pewnie ksiadz Kapusta troche wyborcow nagoni w niedziele 8)

vordingborg:
To już teraz JAKOB ma na imię  ;D   To mam nawet hasło wyborcze  KUBA CZŁOWIEK ORKIESTRA  ;D
A ja zagłosuje na Knuta Kutansona byłego alfonsa który wie jak sobie poradzić z tymi paniami w kommune  >:(

Jomir:
To wybory lokalne, wiec osobiscie uwazam, ze decyzje lokalnie trzeba podejmowac.
Mieszkam w malutkiej kommune, gdzie jest jeden z najwyzszych podatkow od nieruchomosci w calej Danii.
Mlodych ludzi nie stac na kupno domow tutaj, zwlaszcza, ze 5 km dalej mozna placic 30% mniej....
Starzejemy sie w naszym miasteczku, zamykaja przedszkola, zlobki, a i nawet jedna szkola polegla.
Tak wiec u nas popularna jest "lista wlascicieli gruntow" czy jak sie ona tam nazywa.
Chca obnizyc podatek od nieruchmosci, a tym jednym ruchem poprawia praktycznie cala ekonomie w gminie.
Ja personalnie, jezeli zrobie swoje, zaoszczedze na tym 8.000 rocznie.
CO prawda nie zmienia juz tego, ze moje dziecko pojdzie (z braku miejsc ) do przedszkola w wieku 3 lata i 2 miesiace ( 4 miesiace pozniej niz dzieci w innych czesciach Danii), ale moze chociaz ocala dwie ostatnie podstawowki, i dziecie nie  bedzie sie uczyc w 40-osobowej klasie?

Czegoz chciec wiecej???
Moze w Waszych gminach sa tez takie lokalne inicjatywy?
Te wybory w koncu dotycza mniejszych spolecznosci, a nie losow calego kraju i polityki miedzynarodowej.
Tu nie ma miejsca na globalne programy, zmiany w ustawach. Tu mowimy o decyzjach lokalnych.

vordingborg:

Mira jak zaoszczędzisz te 8 koła to w ochronę środowiska zainwestuj  bo mi tu taki syf z Chin i USA zalatuje że roboty nie widać  :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej