Ogólne > Hydepark

Migrena

<< < (3/4) > >>

Idris:
Wiem jak aura wyglada, mam cholerstwo od 17 roku zycia a to juz troche lat temu bylo.
Fakt, ze lekarstwa na migrene nie ma, ale sa lekarstwa lagodzace objawy, chocby wspomniany wczesniej Sumatriptan, niektorzy lecza zapobiegawczo propranololem czy innymi b-blokerami, ale na to trzeba trafic na odpowiedniego lekarza no i nie kazdemu pomaga. mi na ten przyklad nie bo uwazam, ze skutki uboczne byly zbyt duze. W szpitalu w Glostrup jest specjalny oddzial zajmujacy sie bolamii glowy i migrenami, moze tam mogli by Ci pomoc.
Bo Paracetamol na migrene to kpina w bialy dzien

sopocianka:
To pójdę tam :(
Albo mi głowa kiedyś wybuchnie...

1941:
Jak zaczyna sie ,uzyj meza (lub kogo tam masz pod reka, znaczy konfiguracji rodzinno/partnerskiej) w wiadomy sposob, recze, ze wspolzycie pomaga na bol glowy i to wcale nie jest moj glupi zart  8)
Oszczedzisz zdrowko od chemii i zoladek, chyba ze mus to srodki zastepcze, ale jak tylko mozesz medycyna naturalna, to dziala.  :)

Idris:

--- Cytat: sopocianka w 15 Lis 2013, 13:11:31 ---To pójdę tam :(
Albo mi głowa kiedyś wybuchnie...

--- Koniec cytatu ---
Sopocianka tylko tam to chyba trzeba miec skabusewanie od wlasnego lekarza
//www.youtube.com/watch?v=B4RktQxbZkQ  tutajpoczytaj. Ale warto sprawdzic, jutro maja dni otwarte
A i jeszcze kolezanka z pracy bardzo sobie chwali akupunkture. Nie zeby jej migrena zupelnie przeszla ale mowi, ze jest duzo slabsza nie tak czesto

Jomir:
Do sumatriptanu organizm sie przyzwyczaja, wiec trzeba przerwy robic. Mi pomaga, z drobnym szczegolem - biore 150 mg (maks. Dawka dobowa to 100). Ja czuje to roznice w firmach, wiec biore albo originalny Imigran albo podrobe z firmy Sandoz. Fajnie tez dziala Maxalt smelt. Mietowa tabletka, ktora rozplywa sie na jezyku. No i ukochana polska solpadeine, rozpuszczalna. Z tym, ze biore 2-3 na raz. Co do aury to tez tak mam z tym wyslawianiem. Ja wtedy biore tabletki, wiec zdarza sie wchlonac, akturat do tego momentu, kiedy nadchodzi bol glowy. Ja po pigulach moge robic wszystko, ale "narkotyzuje sie juz 21 lat :)  Do Glostrup chlop mnie wygania od dawna, ale zapracowana jestem ;) poza tym wyleczyc mnie nie wylecza, a panowac nad bestia nauczylam sie dawno.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej