Ogólne > Hydepark

Wywolywanie porodu

<< < (2/7) > >>

Marta05:
Ja mialam wywolywany porod w DK, tyle ze tabletkami, ktore podano mi dopochwowo. Pielegniarka mi mowila, zebym  sie nie ludzila, ze po jednej tabletce urodze i zaprasza jutro po nastepna dawke. Ku zdziwieniu urodzilam tego samego dnia po jednej tabletce. Porod trwal 5 godz. od odejscia wod, skurcze jakies 2,5 godz. do zniesienia, 30 min partych i mialam dzidzie na brzuchu. Nie stresuj sie, bo to nic nie da, kazdy porod jest inny, takze te wywolywane. Mnie tez wszyscy straszyli ze bede sie meczyc, a okazalo sie ze porod nie byl tak tragiczny jak to inni opisywali i wspominam go naprawde dobrze. Glowa do gory  :)

Jomir:

--- Cytat: nutka53 w 21 Lis 2013, 10:02:35 ---chyba zadna kolezanka nie zadala sobie trudu aby wrzucic w google haslo misoprostol -stad te optymistyczne komentarze.
przeczytalam ten artykul http://www.b.dk/nationalt/farlige-franske-foedsler i rozumiem ze masz powazne obawy bo ja bym tez miala. niedawno w danii wszczepiano ludziom masowo sztuczne biodra ktore rdzewialy pomimo ze sluzba zdrowia byla orientowana to lekcewazyla ostrzezenia -wiec badz bardzo krytyczna.

masz jeszcze inne metody wywolywania porodu do wyboru tutaj opisane http://www.herlevhospital.dk/menu/Afdelinger/Gynaekologisk_Obstetrisk_Afdeling/Graviditet+og+foedsel/Foedsel/Hvis+foedslen+skal+saettes+i+gang.htm
ja mialam wywolywany porod przekluciem blon plodowych.
Masz prawo wybrac inna metode i skontaktuj sie z polozna i powiedz jej ze sie boisz i chcesz porozmawiac o innych metodach.

--- Koniec cytatu ---

Nutko, w zalaczonym przez Ciebie linku mozna rowniez przeczytac to:

Den 11.3.2012 sendte DR 1 et indslag i ”21 Søndag”, der problematiserede hjemsendelse efter brugen af igangsættende stikpiller. Overlæge Anders Atke, obstetrisk områdeleder på Herlev Hospital, udtaler i den forbindelse:

"De tabletter indeholdende misoprostol, vi anvender til den normale igangsættelse af fødsler, har en styrke på kun en ottendedel af de markedsførte Cytotec tabletter. Der er tale om tabletter, som fremstilles specifikt på hospitalsapotek med denne lave styrke, netop for at afpasse effekten.
Den normale procedure ved igangsættelse af fødslen på Herlev Hospital er, at man først efter kontrol anbefales at tage hjem og afvente veerne hjemme - og forudsat, at alt er normalt, når den første behandling med misoprostol er givet."

Mysle, ze naprawde nie ma co dziewczyny juz straszyc.

A swoja droga mbj - moze bys sie wybrala na dluzszy spacer, nieco ruchu? I samo pojdzie?
Ja ze swoim drugim dzieckiem tez mialam juz ustalony termin wywolywania porodu... nie doczekalam go :)

mbj:
Dziewczyny, dzieki za wsparcie i zainteresowanie. Samym porodem bardzo sie nie martwie. To moj drugi raz :) Zmartwila mnie tylko niepochlebna opinia o srodku, ktory ma go wywolac. Wierze jednak, ze w szpitalu wiedza co robia. Zreszta ze wzgledu na moj stan zdrowia bede monitorowana przez caly czas trwania porodu. Jomir - ruszam sie ile wlezie. Problem tylko taki, ze porod zostanie wywolany na 2 tygodnie przed wyznaczonym terminem. I moje dziecko moze nie chciec wyjsc przed czasem.

czesio:
nie chce cie martwić ale napiszę z mego doswiadczenia -

moja żona rodziła 2 lata temu szpital harlev -pierwsze dziecko - mało nie zabili mi córeczki nie bede pisał o szczegółach wina lekarzy a szczescie pielegniarka była z Rosji I DZIEKI NIEJ SIĘ UDAŁO bo dunski lekarz miał w dupie poród i pojechał do domu bo stwierdził o 23 że zona nie urodzi tej nocy a zona juz rodziła po 10min
5 dni temu koleżanka tydzień po terminie pojechała do szpitala hvidovre ze skurczami lekarz zbadał i stwierdził że puls u dziecka zanika ale wszystko ok i wysłał do domu po 3 dniach zaczoł sie poród i zaczyna się zle podae znieczulenie w kregosłup pół ciała znieczulone i dalej zaczyna spadać puls dziecka i matki to lekarze ( debile ) panika i bez znieczulenia rozkroili jej brzuch i udało sie wyciągnać dziecko ( sukces ) 3 dni puzniej matka ląduję w szpitalu - zakażenie krwi i macicy  :'(- moja rada nie ufać Duńczykom przepraszam że zmartwiłem cie ale lepiej być przygotowanym na tych idiotów

mbj:
Czesio, nie strasz mnie - juz i tak sie wystarczajaco boje. Poza tym ja jestem w troche innej sytuacji. Tak jak napisalam wczesniej - zdrowie mi troche zaszwankowalo. W zwiazku z tym nikt mnie na sile nie bedzie wysylal do domu. Jezeli bede chciala to po podaniu pierwszej tabletki moge zostac na oddziale i tam czekac na rozpoczecie akcji porodowej i jak pisalam wczesniej przez caly porod i ja i dziecko bedziemy monitorowani. Zreszta ja nie mam innego wyjscia - musze zaufac lekarzom i poloznym.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej