Ogólne > Hydepark

Wywolywanie porodu

<< < (3/7) > >>

Jomir:
Mbj - skoro to ze wzgledu na Twoje zdrowie, to nie rozwazalas cesarki?
Troche juz pozno na decyzje, ale moze jednak wciaz w pore?

Jak sie boisz tego leku, to porozmawiaj o tym drugim, moze istnieje mozliwosc?

No, i generalnie trzymaj sie!

Jomir:

--- Cytat: czesio w 21 Lis 2013, 16:36:46 ---nie chce cie martwić ale napiszę z mego doswiadczenia -

moja żona rodziła 2 lata temu szpital harlev -pierwsze dziecko - mało nie zabili mi córeczki nie bede pisał o szczegółach wina lekarzy a szczescie pielegniarka była z Rosji I DZIEKI NIEJ SIĘ UDAŁO bo dunski lekarz miał w dupie poród i pojechał do domu bo stwierdził o 23 że zona nie urodzi tej nocy a zona juz rodziła po 10min
5 dni temu koleżanka tydzień po terminie pojechała do szpitala hvidovre ze skurczami lekarz zbadał i stwierdził że puls u dziecka zanika ale wszystko ok i wysłał do domu po 3 dniach zaczoł sie poród i zaczyna się zle podae znieczulenie w kregosłup pół ciała znieczulone i dalej zaczyna spadać puls dziecka i matki to lekarze ( debile ) panika i bez znieczulenia rozkroili jej brzuch i udało sie wyciągnać dziecko ( sukces ) 3 dni puzniej matka ląduję w szpitalu - zakażenie krwi i macicy  :'(- moja rada nie ufać Duńczykom przepraszam że zmartwiłem cie ale lepiej być przygotowanym na tych idiotów

--- Koniec cytatu ---
Czesiu, bardzo Cie  prosze, bys pomimo emocji nie uzywal slow wulgarnych. Zgodnie z regulaminem forum Twoj post powinien byc usuniety. Zostawiam go, ale prosze o poprawe na przyszlosc  :)

newbie12:
Jakim trzeba byc bezdusznym, zeby straszyc dziewczyne tuz przed porodem! Poza tym watek dotyczy wywolania porodu!

mbj, uszy i glowa do gory, bedzie dobrze! Ja osobiscie jestem zachwycona porodem w Danii, zaczynajac od wyposazenia sali, poprzez podejscie, zyczliwosc i cieplo personelu a na opiece poporodowej konczac. Tak jak kolezanka czesia, rodzilam w Hvidovre, mojej corce stawalo serce podczas porodu ale opieke mialam fenomenalna. Jesli ktoras z przyszlych mam ma dylemat, rodzic tu czy w Polsce, zawsze bede radzic Danie. To jak niebo i ziemia.

Szczesliwego rozwiazania i zdrowego dzidziusia zycze  :)

mbj:
Jomir - rozważałam i w sumie nawet juz podjęłam decyzje o cc. Ale lekarz i położona namawiali mnie na porod naturalny i w końcu uległam. Tak jak pisałam, będę pod stała kontrola, mam obiecane znieczulenie zewnatrzoponowe w zasadzie od rozpoczęcia akcji porodowej. Sama nie wiem czy podjęłam dobra decyzje. Zwyczajnie boje sie o swoje dziecko.

czesio:

--- Cytat: newbie12 w 21 Lis 2013, 17:26:46 ---Jakim trzeba byc bezdusznym, zeby straszyc dziewczyne tuz przed porodem! Poza tym watek dotyczy wywolania porodu!

mjb, uszy i glowa do gory, bedzie dobrze! Ja osobiscie jestem zachwycona porodem w Danii, zaczynajac od wyposazenia sali, poprzez podejscie, zyczliwosc i cieplo personelu a na opiece poporodowej konczac. Tak jak kolezanka czesia, rodzilam w Hvidovre, mojej corce stawalo serce podczas porodu ale opieke mialam fenomenalna. Jesli ktoras z przyszlych mam ma dylemat, rodzic tu czy w Polsce, zawsze bede radzic Danie. To jak niebo i ziemia.

Szczesliwego rozwiazania i zdrowego dzidziusia zycze  :)

--- Koniec cytatu ---

bezdusznym dobre - raczej przezornym jak jest zle to nie będę pisał że jest piekna tęcza i wszystko wspaniale - mówisz piekny szpital wyposażony itp to chyba slaby masz wzrok bo ja w szpitalach w Dani widziałem że jest b.brudno nawet w sali po porodzie w łazience grzyb  :o- no ale kto ma pojecie o medycynie to wie ze jest tu tragedia życzę dla przyszłej mamy by wszystko poszło jak najlepiej  :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej