Ogólne > Hydepark

Duńscy lekarze i ich błędy

<< < (16/20) > >>

czesio:

--- Cytat: iko22 w 27 Gru 2013, 21:58:37 ---Indolencja dunskich lekarzy jest przerazajaca. Jezli nie ma sie ewidentnej choroby typu urwana noga, cukrzyca czy zawal serca wyraznie widoczny w zapisie ekg nie ma co liczyc na diagnoze. Ludzie, ktorzy nie mieli do czynienia z powaznymi problemami zdrowotnymi moze beda zadowoleni... klopoty zaczynaja sie wtedy gdy zaczynamy chorowac. Nie grypa, nie swinka ale powazny stan chorobowy wymagajacy wywiadu lekarskiego, badan i diagnostyki. Wraz z mezem brniemy po kolana w dunskim systemie i glupocie lekarzy. Nie dotycza nas problemy jezykowe jak niektorzy sugeruja. Nie porownuje tu dunskiej sluzby zdrowia do polskiej czy innej bo to mi nie wroci zdrowia a i nie ma zadnego sensu. Stwierdzam jedynie, ze ludzi sie nie leczy a znalezienie przyczyny dolegliwosci graniczy z cudem lub jest dzielem przypadku.  Jezeli ktos bedzie probowal pytac o argumenty odpowiem tak - zmarnowane zdrowie moje i meza jest argumentem... brak diagnozy jest kolejnym. I nie dotyka nas katar czy zapalenie spojowek. Jest zle. W ostatnim czasie moja lekarka dopuscila sie oszustwa informujac mnie o wynikach badan, ktorych w ogole nie pobrala. Badania byly bardzo wazne, bo przeciez ciagle brne w strone swiatelka w tunelu. Osobiscie pofatygowalismy sie aby zadzwonic do instytutu patologii aby potwierdzic jej oszustwo. Trzy razy zmienialismy juz lekarza... tunel jest dlugi... swiatelka nie widac. Dodam tylko, ze mam te nieprzyjemnosc pracowac w dunskiej sluzbie zdrowia i mam moznosc obserwowania tego od kuchni. Jest dramatycznie. Prosze sobie poczytac o zakazeniach wewnatrzszpitalnych, ilosci zgonow z powodu bledow lekarskich czy innych rewelacjach. Prosze zaobserwowac jaki jest poziom higieny w tym kraju. Tu nawet od stomatologa wraca sie z zafundowana bakteria bo jest syf. Lekarz plukal wziernik ginekologiczny pod kranem na moich oczach... i to ja bylam ta nieszczesna pacjentka! Fuj! Odmowilam.

Ludzie nie choruja w Danii ktos tu powiedzial... nie jest to zasluga lekarzy nie przesadzajmy. Tu ludzie sa bardzo subordynowani, odzywiaja sie zdrowo wg piramidy zywieniowej i 8 dobrych rad, sa aktywni fizycznie bez wzgledu na wiek. To wszystko i inne dobre przyzwyczajenia skladaja sie na ich zdrowie czy kondycje. Opieka jaka panstwo zapewnia osobom starszym pozwala im zyc jak paczkom w masle. Maja wszystko czego dusza zapragnie zgodnie z serviceloven i sundhedsloven.  Statystyki oczywiscie sa zanizane przez brak diagnozy w chorobach. Niska zachorowalnosc bo niska wykrywalnosc.
Dunska sluzba zdrowia? jestem po stokroc na NIE.

--- Koniec cytatu ---

no to nie tylko ja mam takie zdanie  ;D dzięki za ten post ciekawe co napiszą te osoby dla których Duńczycy są święci i najlepsi i nie przyjmują prawdy i rzeczywistości o duńskich lekarzach -- sam juz 3 rok walczę  >:(

nadusiaa:
no to przykre ja tez cos o tym wiem.ci co niechoruja az tak to dla nich ok.ja mam problem i juz niewiem co mam zrobic.otoz moz synek 20 miesiacy kaszle juz prawie 4 miesiace poszlismy do lekarza chcialam zamowic wizyte a ze u nas jest akut wizyta to kazala przyjsc z dzieckiem,po wejsciu do gabinetu lekarz stwierdzil ze nic sie nie dzieje wszystkie dzieci choruja i odeslala nas z kwitkiem twierdzac ze to nie jest choroba na akut i umowila nam wizyte za miesiac poprosilam o tlumacza zeby niebylo jakis problemow z komunikacja .ok szlak trafia.ale po tygodniu syn kaszlal coraz bardziej ,goraczka wrecz dusil sie ta flegma.pojechalismy do szpitala,na w miare normalnego lekarza trafilismy i mowila ze to nie jest normalne ze dziecko tak dlugo kaszle ze prawdopodobnie to jest astma oskrzelowa podczas badania syn zaczal sie dusic okazalo sie ze pluca  i dosc zaawansowane i mowila ze napisze cos do pani doktor i mowila ze nie dziwi sie nam ze trafiamy ciagle na nieodpowiednich lekarzy,przepisala antybiotyk i inhalacje po tygodniu przypadla wizyta u pani doktor.glupie spojrzenie i pyta sie co jest no to ja o tym kaszlu i ze tydzien temu sym byl w szpitalu u lekarza i ze napisali cos pani ona ja nic niewidze ja do niej ze mowili ze napisza cos do pani potem jednak oj faktycznie cos jest,rozmowa byla inna,i powiedziala ze poobserwujemy i prosze przyjsc za miesiac czyli bedzie to juz 5 miesiac kaszlu mojego syna.szok.ale najgorsze to niewiem co zrobic z moim mezem.zaslabl w lazience 2 razy ma silne klucia w klatce piersiowej czasami ciezko mu oddychac drza mu rece,czasami pojawiaja sie silne bole brzucha a lekarz do mojego meza ze jest pan w slabej kondycji fizycznej i powinien pan sie udac do psychologa lub psychiatry bo to wszystko przez stres,rece opadaja na zadne badania go niewyslala glupie badania krwi gdzie mu zyjemy boje sie o meza czasami ma bardzo wysokie cisnienie ale kazde wizyty kacza sie tak samo.zmienialam lekarza juz 3 razy nie mam juz sil.poradzie gdzie sie udac moze jakas skarge napisac ale potem sie boje ze nasrane w papierach moze byc.dodam ze rodzina meza matka i 3 siostry choruja na raka ojciec tez mial problemy z cisnieniem i mloda zmarl na zawal.co zrobic zeby skabusewano go na badania zajma sie nim jak moze byc za pozno to mlody facet ma 36 lat.moja ciocia tez bole glowy miala a teraz niezyje jak sie okazalo guzy w glowie.prosze o rady

czesio:

--- Cytat: nadusiaa w 28 Gru 2013, 12:37:27 ---no to przykre ja tez cos o tym wiem.ci co niechoruja az tak to dla nich ok.ja mam problem i juz niewiem co mam zrobic.otoz moz synek 20 miesiacy kaszle juz prawie 4 miesiace poszlismy do lekarza chcialam zamowic wizyte a ze u nas jest akut wizyta to kazala przyjsc z dzieckiem,po wejsciu do gabinetu lekarz stwierdzil ze nic sie nie dzieje wszystkie dzieci choruja i odeslala nas z kwitkiem twierdzac ze to nie jest choroba na akut i umowila nam wizyte za miesiac poprosilam o tlumacza zeby niebylo jakis problemow z komunikacja .ok szlak trafia.ale po tygodniu syn kaszlal coraz bardziej ,goraczka wrecz dusil sie ta flegma.pojechalismy do szpitala,na w miare normalnego lekarza trafilismy i mowila ze to nie jest normalne ze dziecko tak dlugo kaszle ze prawdopodobnie to jest astma oskrzelowa podczas badania syn zaczal sie dusic okazalo sie ze pluca  i dosc zaawansowane i mowila ze napisze cos do pani doktor i mowila ze nie dziwi sie nam ze trafiamy ciagle na nieodpowiednich lekarzy,przepisala antybiotyk i inhalacje po tygodniu przypadla wizyta u pani doktor.glupie spojrzenie i pyta sie co jest no to ja o tym kaszlu i ze tydzien temu sym byl w szpitalu u lekarza i ze napisali cos pani ona ja nic niewidze ja do niej ze mowili ze napisza cos do pani potem jednak oj faktycznie cos jest,rozmowa byla inna,i powiedziala ze poobserwujemy i prosze przyjsc za miesiac czyli bedzie to juz 5 miesiac kaszlu mojego syna.szok.ale najgorsze to niewiem co zrobic z moim mezem.zaslabl w lazience 2 razy ma silne klucia w klatce piersiowej czasami ciezko mu oddychac drza mu rece,czasami pojawiaja sie silne bole brzucha a lekarz do mojego meza ze jest pan w slabej kondycji fizycznej i powinien pan sie udac do psychologa lub psychiatry bo to wszystko przez stres,rece opadaja na zadne badania go niewyslala glupie badania krwi gdzie mu zyjemy boje sie o meza czasami ma bardzo wysokie cisnienie ale kazde wizyty kacza sie tak samo.zmienialam lekarza juz 3 razy nie mam juz sil.poradzie gdzie sie udac moze jakas skarge napisac ale potem sie boje ze nasrane w papierach moze byc.dodam ze rodzina meza matka i 3 siostry choruja na raka ojciec tez mial problemy z cisnieniem i mloda zmarl na zawal.co zrobic zeby skabusewano go na badania zajma sie nim jak moze byc za pozno to mlody facet ma 36 lat.moja ciocia tez bole glowy miala a teraz niezyje jak sie okazalo guzy w glowie.prosze o rady

--- Koniec cytatu ---

jak dla mnie to najlepiej by było załatwic wizytę w prywatnej klinice  Polsce zrobic wszystkie badania i z tymi papierami tu przyjechać i położyć a stół żeby duńczycy wiedzieli co mają leczyć -- szkoda czasu zdrowia i waszych nerwów - powodzenia

zpatentem:
Nadusia,
Maz powinien isc z prywatna wizyta do kardiologa ktory z pewnoscia wysle go na rozne badania (darmowe). To oczywiscie wtedy jak jego lekarz odmowi skabusewania do specjalisty.Mam namiary na b.dobrego i efektywnego w Kbh, jest on tez ordynatorem w RH, wiec bedzie krotka pilka z badaniami.

Jezeli wasze konowaly odmowia skabusewan do specjalistow do googlujecie: godfamilielæge på (dzielnica) ? "anbefal en læge i albo på ". Gdy znajdziesz pare pozytywnych opinii o jakims to mozesz probowac sie do takiego przeniesc.

Wszystkie wasze negatywne przezycia mozecie opisac w skardze do patientklagenævn, musi ona byc napisana zwiezle i logicznie z podaniem tylko istotnych faktow opisujacych niewlasciwe zachowanie lekarzy.

Co do synka to powinnas tez dostac od swojej lekarki skabusewanie do specjalisty ktory bedzie prowadzil leczenie; z uzasadnieniem:" ze ona nie potrafila ustalic wlasciwej diagnozy ". Gdy twoja lekarka odmowi to musisz zlozyc skarge.

iko22:

--- Cytat: nadusiaa w 28 Gru 2013, 12:37:27 ---no to przykre ja tez cos o tym wiem.ci co niechoruja az tak to dla nich ok.ja mam problem i juz niewiem co mam zrobic.otoz moz synek 20 miesiacy kaszle juz prawie 4 miesiace poszlismy do lekarza chcialam zamowic wizyte a ze u nas jest akut wizyta to kazala przyjsc z dzieckiem,po wejsciu do gabinetu lekarz stwierdzil ze nic sie nie dzieje wszystkie dzieci choruja i odeslala nas z kwitkiem twierdzac ze to nie jest choroba na akut i umowila nam wizyte za miesiac poprosilam o tlumacza zeby niebylo jakis problemow z komunikacja .ok szlak trafia.ale po tygodniu syn kaszlal coraz bardziej ,goraczka wrecz dusil sie ta flegma.pojechalismy do szpitala,na w miare normalnego lekarza trafilismy i mowila ze to nie jest normalne ze dziecko tak dlugo kaszle ze prawdopodobnie to jest astma oskrzelowa podczas badania syn zaczal sie dusic okazalo sie ze pluca  i dosc zaawansowane i mowila ze napisze cos do pani doktor i mowila ze nie dziwi sie nam ze trafiamy ciagle na nieodpowiednich lekarzy,przepisala antybiotyk i inhalacje po tygodniu przypadla wizyta u pani doktor.glupie spojrzenie i pyta sie co jest no to ja o tym kaszlu i ze tydzien temu sym byl w szpitalu u lekarza i ze napisali cos pani ona ja nic niewidze ja do niej ze mowili ze napisza cos do pani potem jednak oj faktycznie cos jest,rozmowa byla inna,i powiedziala ze poobserwujemy i prosze przyjsc za miesiac czyli bedzie to juz 5 miesiac kaszlu mojego syna.szok.ale najgorsze to niewiem co zrobic z moim mezem.zaslabl w lazience 2 razy ma silne klucia w klatce piersiowej czasami ciezko mu oddychac drza mu rece,czasami pojawiaja sie silne bole brzucha a lekarz do mojego meza ze jest pan w slabej kondycji fizycznej i powinien pan sie udac do psychologa lub psychiatry bo to wszystko przez stres,rece opadaja na zadne badania go niewyslala glupie badania krwi gdzie mu zyjemy boje sie o meza czasami ma bardzo wysokie cisnienie ale kazde wizyty kacza sie tak samo.zmienialam lekarza juz 3 razy nie mam juz sil.poradzie gdzie sie udac moze jakas skarge napisac ale potem sie boje ze nasrane w papierach moze byc.dodam ze rodzina meza matka i 3 siostry choruja na raka ojciec tez mial problemy z cisnieniem i mloda zmarl na zawal.co zrobic zeby skabusewano go na badania zajma sie nim jak moze byc za pozno to mlody facet ma 36 lat.moja ciocia tez bole glowy miala a teraz niezyje jak sie okazalo guzy w glowie.prosze o rady

--- Koniec cytatu ---

Dla Ciebie i innych, ktorzy zmagaja sie z powaznymi schorzeniami i brakiem diagnozy:) Rzad wprowadzil  prawo, ktore gwarantuje postawienie diagnozy. Ja dosc niedawno dowiedzialam sie o tym i czekam na wizyte w szpitalu w Århus. Usluga nazywa sie udredningsgaranti i zmusza w swojej istocie i obostrzeniach do badan i postawienia diagnozy w ciagu 30 dni. Takie jest prawo. W moim przypadku juz widze ze nie bedzie zachowany termin 30 dniowy ale jedna wizyte mam juz za soba, czesc badan i czekam na kolejne konsultacje szpitalne. Aby skorzystac z takiej uslugi nalezy zwrocic sie do lekarza rodzinnego z prosba o skabusewanie na udredningsgaranti. Tfu... co ja mowie... zazadac od lekarza takiego skabusewania. Dodam, ze laski nie robi... musi dac bo nalezy sie to jak psu buda. Mowimy tu oczywiscie o schorzeniach przewleklych, problematycznych i niezdiagnozowanych, co w przypadku Twojego syna jest jakby oczywiste. Uczule tu na zwrocenie uwagi na konkretna usluge... jest jeszcze druga, ktora nazywa sie behandlingsgaranti - ta odpada, bo nie gwaranuje diagnozy jak sama nazwa wskazuje. Wiec przy okazji wizyty u lekarza prosze wyraznie sprecyzowac swoje oczekiwania. Pozdrawiam i zycze powodzenia w nabusewnej walce ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej