poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Rainer prosze o opinie  (Przeczytany 10882 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dan26

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Rainer prosze o opinie
« dnia: 19 Mar 2012, 15:56:25 »
Witam

Prosze o opinie o pośredniku rainer.dk może ktoś ma doświadczenie w pracy u tego pracodawcy.

Pozdrawiam

agnieszka24

• Gość
Odp: Rainer prosze o opinie
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Kwi 2012, 13:02:59 »
Też jestem ciekawa opinii ale widzę że chyba  nikt nie miał do czynienia z tą agencją :)

Offline clubdk

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 4
  • -Otrzymane: 26
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Kwi 2012, 15:02:44 »
mieszkam tu juz troche ale szczerze to pierwszy raz slysze o takiej firmie nawet przez te ostatnie lata co po otworzeniu rynku pracy dla pl to dzisiaj slysze o niej pierwszy raz , ale z tego co widac po ich stronie to nie jest to jakas przekonywujaca firma , nawet strona zrobiona wedlog mnie tak amatorsko  ;)

najlepiej szukac w znanych biurach takich jak Randstad , Match mind , Adecco , Activepersonale .  w pierwszej sam kiedys bylem zatrudniony tymczasowo 0 problemow wszystko jak na papierze , obecnie gdzie pracuje zatrudniaja pracownikow sezonowych  przez activ i tez nie ma problemow .

Offline Zxcvb

• Podziękowania
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Kwi 2013, 13:06:34 »
Nie polecam!!! Firma zalatwia wyjazd, pozniej zaczynaja sie same problemy... Nie zalatwiaja obiecanych dokumentow, zezwolen itp. Warunki mieszkaniowe bardzo srednie, lecz nie sa to jakies tragiczne baraki. Najgorsze jest mataczenie posrednika, jakie odbywa sie pomiedzy pracownikiem agencji, a tamtejszym pracodawca. Wiarygodnosc agencji podbija wlasciciel - Dunczyk. Jest to wiarygodne zarowno dla osob jadacych do pracy, jak i dunskich pracodawcow - nic bardziej mylnego!!! Tego typu wyjazdy sa bardzo malo oplacalne... Mowa o pracy za posrednictwem agencji.

Offline anciol7

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 2
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Kwi 2013, 15:21:11 »
Witam
Pod koniec 2011 miałam przyjemność procowania dla tej firmy. Kontrakt podpisano ze mną na 37 godz tygodniowo, natomiast firma zapewniła mi tylko 4 godz sprzątania u jednej pani w domu. Istniała możliwość w przyszłości znalezienia jeszcze jakiejś pracy ale nie byli w stanie podać mi konkretów, więc zrezygnowałam ze współpracy.

tomasz800

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Sty 2014, 09:34:48 »
Nie polecam

tomasz800

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Sty 2014, 10:00:07 »
Witam nie polecam tej firmy w Szczecinie maja biuro obiecija wszystkie dokumenty a na miejscu nic nie ma pracowałem dla nich w kolding Slays przy owocach
...
Przemiał ludzi jest tak duzy ze sie zmieniaja co tydzień i zostajesz na lodzie bo nawet telefonu nie odbieraja
...
nie potrafi załatwic przez 4mies dolumentow praca sie tu nie opłaca bo tyle co ci zabiorą za auto i mieszkanie to wychodzisz 3 tys zł a nie jak robert mowi 8,9 tys zł.Juz tu bylo tylu polakow ze przyjedzali i sie na drugi dzien sie dowiedzieli ze niema robotu i tak ich zostawili w dani .Nawet ci nic nie pomoga przy załatwieniu dokumentow NIE POLECAM ludzie dobrze ze sa takie strony a widziałem na internecie duzo negatywnych odpowiedzi
« Ostatnia zmiana: 14 Sty 2014, 00:15:10 wysłana przez Jomir »

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 05 Sty 2014, 10:00:07 »

Firma

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Sty 2014, 17:22:48 »
Uwazajcie tez na cwaniaka dunczyka NIColai Gohs miehe renard ,mozna sobie o nim poczytac na internecie wystarczy tylko wbic jego imie i nazwisko oszukal juz wielu polakow a teraz podobno scigaja go zwiazki i skat ale on sie tym nie przejmuje i dalej werbuje naiwne osoby i daje im zlecenia

Offline zmianowy

• Podziękowania
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Sty 2014, 17:50:44 »
Witam,

Nazywam się Rafał i jestem już wyżej wspomnianym " Cwaniakiem - Brygadzistą" ( w woli ścisłości nie brygadzistą tylko osobą sprawującą nadzór nad pracownikami tymczasowymi ).

Po pierwsze, firma nie nazywa się "Slays" tylko Slice ... ( specjalnie nie podaję pełnej nazwy ze względu na ochronę danych ). Wydaje mi się że osoba która próbuje wypowiadać się na forum powinna przynajmniej znać poprawną pisownię.

Po drugie i chyba najważniejsze,
Oświadczam iż nigdy i nikomu jak długo pracuję w tej firmie i ilu pracowników było już na dłuższy czy krótszy okres czasu NIE KAZAŁEM, NIE ZAOFEROWAŁEM LUB JAK KTO WOLI NIE OSWIADCZYŁEM LUB KAZAŁEM wypłacania sobie jakiejkolwiek dywidendy z tytułu zatrudnienia w firmie, pod rygorem zwolnienia go z pracy.
To samo tyczy się podróży moim prywatnym samochodem do i z Polski.

Tego typu oskarżenia są bezpodstawnie. Jeżeli osoba ukrywająca się pod Nickiem tomasz800 ma mi coś do zarzucenia zapraszam do rozmów. Jak dla mnie możemy to zrobić zarówno na terenie Danii jak i w Polsce.

Nie życzę sobie szkalowania mojego dobrego imienia na forum publicznym.
Jak rozumiem osoba ta nie jest już pracownikiem w/w pośrednika więc nie ma nic do stracenia wiec niech pokaże "ja..." i przyjdzie powiedzieć mi to prosto w twarz.

Jednocześnie informuję i sprawę szkalowania mojego imienia na tym forum zgłaszam do administratora strony który jak już wielokrotnie się przekonałem czytając opinie użytkowników w podobnych sprawach interweniował w sposób prawidłowy.

Co do samego pośrednika o którym mówi sam wątek postu, chciałbym się powstrzymać od wydawania opinii na jego temat gdyż nie jestem jego pracownikiem.

Chciałbym również poinformować iż jest to mój pierwszy i ostatni post w tej sprawie i nie będę się więcej wypowiadał ani odpowiadał na zaczepki kabusewane pod moim adresem.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Rafał

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Sty 2014, 00:17:25 »
Usunelam wypowiedzi personalne, natomiast pozwolilam sobie na zachowanie wypowiedzi o pracy w tej firmie.
Nasze forum sluzy miedzy innymi wymianie informacji.

Czy sa rzetelne kazdy sam musi sprawdzic.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline Rob1

• Podziękowania
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Sty 2014, 11:37:53 »
Witam,
Nazywam się Robert i jestem tą osobą o której osoba o nicku tomasz800 zarzuca mi iż obiecuje złote góry przyszłym pracownikom.
Nigdy nikomu jako firma jak i prywatnie nie obiecywałem i będzie zarabiał tyle bądź tyle. Praca jaką oferujemy jest pracą jedynie i wyłącznie na godziny o czym oczywiście osoby są informowane przed podpisaniem umowy więc każdy jest w stanie łatwo sobie obliczyć w zależności od stawki godzinowej oraz godzin przepracowanych ile będzie zarabiał.
Proszę wiec nie opowiadać niestworzonych rzeczy wyssanych z palca, jak i nie szkalować imienia firmy jak i mojego tylko dlatego ze stracił Pan pracę.

Co do wypowiedzi innych forumowiczów i załatwiania dokumentów potrzebnych do Pracy na terenie Skandynawii, zawsze informujemy przy podpisaniu umowy jakie dokumenty zostaną załatwione przez nasza firmę po oczywiście dostarczeniu odpowiedniej dokumentacji potrzebnej do ich otrzymania przez daną osobę oraz jakie dokumenty muszą by osobiście załatwione przez zatrudnianych przez naszą firmę pracowników.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów oraz jednocześnie mam nadzieje ze opinia wyrażana przez pojedyncze osoby nie będzie rzutować na wyobrażenie o rzetelności firmy w której pracuje jak o osobach w niej pracujących.
Robert

Offline pjosiaczek

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 6
  • -Otrzymane: 5
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Sty 2014, 15:36:59 »
Ja zaczynałam swój pobyt w Danii od pracy dla nich. Fakt mało placili, bo mi zabierali polowe stawki i dostawałam 50koron, ale od razu mi powiedzieli jaka będzie stawka i na taka się zgodziłam. Oczywiście po przyjeździe do Danii, kiedy zobaczyłam ile na prawdę powinno się zarabiać trochę byłam zła, ale przecież nikt mnie nie okłamał. Dlatego najpierw pracowałam jak najwięcej mogłam, żeby zarobić na utrzymanie, a później zaczęłam rozglądać się za inną pracą. I jestem już w Danii kilka lat, ale tak na prawdę dzięki nim mogłam tu przyjechać. No i dzięki nim załatwiłam wszystkie papiery, pozwolenie na pobyt, CPR itp. Czasem, trzeba było się upominać o załatwienie jakiejś sprawy, czasem "źle policzyli" godziny, ale po kilku telefonach zawsze udało mi się wyjaśnić sprawę.
Nie wiem jak jest teraz, kto siedzi tam za biurkiem, bo ja zaczynałam kilka lat temu, ale warto z nimi przynajmniej porozmawiać, zobaczyć co oferują i samemu podjąć decyzję, czy takie warunki nam odpowiadają czy nie.

pozdrawiam.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #11 dnia: 16 Sty 2014, 15:36:59 »

bardzo proszę o przetlumaczenie

Zaczęty przez dar_czarDział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 15645
Ostatnia wiadomość 24 Lip 2007, 12:41:29
wysłana przez dar_czar
proszę o przetłumaczenie

Zaczęty przez robi2007Dział Tłumaczenia