Ogólne > Podatki

Własna firma

(1/4) > >>

aleksander m:
Witam.
Mam pytanie odnośnie własnej firmy w Danii. Chciałbym założyć własną firmę tylko nie do końca wiem od czego zacząć a czas mnie  nagli. ma to być firma sprzątająca gdzie muszę zatrudnić jeszcze dwie osoby. jak to najlepiej zrobić od czego zacząć bo jak to mówią że jeden dzień i gotowe ale nie wiem jak to do końca rozegrać. Cenne wszystkie wskazówki

Firma:
jesli masz odlozone jakies 100 tys kr to jest to proste, jesli nie masz to przygotuj sie na schody  az do nieba

Firma:
 koszty utrzymania pracownikow i oplaty zwiazane z prowadzeniem firmy sa bardzo wysokie dodaj do tego oplaty za samochod firmowy ,ubezpieczenia,podatki,reklame , telefon ,biuro, material do sprzatania to naprawde trzeba miec niezle zaplecze finansowe no i oczywiscie nie zapominaj ze dunscy urzednicy zrobia wszystko zeby ci obrzydzic zycie tutaj

Jomir:

--- Cytat: aleksander m w 08 Lut 2014, 16:10:47 ---Witam.
Mam pytanie odnośnie własnej firmy w Danii. Chciałbym założyć własną firmę tylko nie do końca wiem od czego zacząć a czas mnie  nagli. ma to być firma sprzątająca gdzie muszę zatrudnić jeszcze dwie osoby. jak to najlepiej zrobić od czego zacząć bo jak to mówią że jeden dzień i gotowe ale nie wiem jak to do końca rozegrać. Cenne wszystkie wskazówki

--- Koniec cytatu ---
Masz na mysli jednoosobowa dzialalnosc gospodarcza?
Tu wszystko "zalatwiasz":
http://www.virk.dk/myndigheder/stat/ERST/Start_virksomhed?nm_extag=Link%3D%2Cforside%2Cmest-anvendte-start-virksomhed%2C

Zakladasz firme elektronicznie, ten system rejestruje firme automatycznie we wszystkich mozliwych urzedach.
DOkumenty potwierdzajace przyjda poczta.
Na koniec zostanie CI bank. W zaleznosci od tego w jakim banku jestes i jakie masz w nim "uklady", zalatwisz to on-line albo w najblizszej placowce.

Powodzenia.

Jomir:

--- Cytat: Firma w 08 Lut 2014, 19:36:16 --- koszty utrzymania pracownikow i oplaty zwiazane z prowadzeniem firmy sa bardzo wysokie dodaj do tego oplaty za samochod firmowy ,ubezpieczenia,podatki,reklame , telefon ,biuro, material do sprzatania to naprawde trzeba miec niezle zaplecze finansowe no i oczywiscie nie zapominaj ze dunscy urzednicy zrobia wszystko zeby ci obrzydzic zycie tutaj

--- Koniec cytatu ---

Konkurencje odstraszasz czy co?
Koszty utrzymania pracownikow sa bardzo niskie w stosunku do polskich.
Ubezpieczenia kosztuja oczywiscie, ale to normalna sprawa i w gre wchodzi max. 5000 rocznie.
Urzednikow za bardzo sie nie spotyka, bo wiekszosc spraw on-line sie zalatwia.
Samochod firmowy?
Nie kazdy musi od takowego zaczynac.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej