Ogólne > Rodzina ...

cofnięte rodzinne ? nie wiem czemu, prosze o rady

(1/3) > >>

jedras3:
jestem tutaj od niedawna, pracuję dorywczo. teraz ściągnełam dzieci do danii i zapisałeam je do szkoły. po kilku dniach nie zgłaszając nikomu przyszła mi odmowa o przyznaniu mi świadczeń rodzinnych na dzieci. w piśmie z tłumaczeniawynika że mam zmienić kod podatkowy, aby być w pełni opodatkowanym. nie rozumiem co to oznacza?obecnie mam 36% podatku, domyślam się ze muszę go zmienić na 38%. jak to zrobić, proszę o rady

sopocianka:
Hej
Ja płace 36% i nigdy nic nie musiałam zmieniać...może lepiej wrzuć ten list tutaj? Poczytamy i poradzimy :)

Jomir:
Skoro jestes tu od niedawna, to pewnie jeszcze nie nabylas prawa do swiadczenia rodzinnego.
Ono nie zalezy od tego czy dzieci tu sa czy nie, a ile w Danii przepracowalas.

roga:

--- Cytat: jedras3 w 10 Lut 2014, 18:05:11 ---jestem tutaj od niedawna, pracuję dorywczo. teraz ściągnełam dzieci do danii i zapisałeam je do szkoły. po kilku dniach nie zgłaszając nikomu przyszła mi odmowa o przyznaniu mi świadczeń rodzinnych na dzieci. w piśmie z tłumaczeniawynika że mam zmienić kod podatkowy, aby być w pełni opodatkowanym. nie rozumiem co to oznacza?obecnie mam 36% podatku, domyślam się ze muszę go zmienić na 38%. jak to zrobić, proszę o rady

--- Koniec cytatu ---
Procent opodatkowania nie ma nic wspolnego z rodzinnym. Jomir juz ci podpowiedziala, ale czy w ogole dobrze przetlumaczylac co napisano. Watpie ze jest to odmowa, racz0ej wyjasnienie. Tylko zapoznajac sie z tekstem pisma mozna ci pomoc. 

farvela:
Dopabuse po przepracowaniu pół roku dostaniesz rodzinne. To pewnie o to chodzi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej