Ogólne > Dania i o Danii

Dyskryminacja

(1/16) > >>

cwsm111:
Trafiłem na (ciekawy?) artykuł.

http://gosc.pl/doc/1849338.Katolik-w-Danii

utworzyłem nowy temat, może się rozwinie.

Jomir:
NIe mow, ze mamy dyskutowac na temat pseudodziennikarskich wypocin pani Justyny Zbroi???
Blaaaagam!

cwsm111:
akurat ten artykuł znalazłem na pewnej stronie internetowej gdzie jest lub niedługo będzie traktowane jako prawda objawiona

Nie znam poprzednich dokonań autorki , jest się czym interesować?

Bo coś czuje że wszyscy coś wiedza na temat dziennikarki , tylko nie ja.

frisms:
A i owszem można podyskutować czemu  nie? ;) Nie jestes sam cwsm111 autorki tez nie znam i nie chce znać.Odniose sie tylko krotko do samegu artykułu.

Otóż żadna mi to dyskryminacja jak tytułujesz watek a raczej polski zaścianek i obłuda.Żałosne jest obwinianie Danii za cokolwiek w tym religie i co wyznają i czy wyznają.To wolny kraj wolnych ludzi,myślą i żyją tak jak uważają za słuszne.

Ja osobiście poznałam dunczykow tu i owdzie i nigdy nikt ze mnie nie żartował ze jestem katoliczka lub ze pochodzę z kraju katolickiego.Poznałam wielu wierzących i praktykujących dunczykow,jedynie co to byli bardzo ciekawi jak obchodzimy święta to znaczy Boze Narodzenie ,Wielkanoc.Duńczycy a zwłaszcza ci z południowej Jutlandii sa bardzo religijni i wierzący,lubią rozmawiać o Bogu – miałam kilka takich luźnych rozmów w pracy.

Co w tym dziwnego ze sie rozdaje prezerwatywy w 6 klasie podstawówki – skoro większość dziewczynek juz dostała pierwsza miesiączkę i moze zajść w ciaze? Duńczycy – nie demonizują pojęcia religii i uzwaja to za sprawę dość prywatna.Bardzo dużo dziennikarzy,pisarzy czy filmowcow duńskich odnosi sie do wiary i zwątpienia w Boga i krytykuje pojecie religii otwarcie.

Żałosny jest ten artykuł…a profanacje już były dawno temu i nie tylko w Danii ale na całym świecie i głownie w świecie sztuki.

Proszę sobie chociaż przypomnieć "uznany za kontrowersyjny" film Martina Scorsese "Ostatnie kuszenie Chrystusa" 1988 z W.Dafoe - piękny film,opowiadający o Jezusie jak o zwykłym człowieku,który walczył ze słabościami ludzkimi,mężczyźnie który miał marzenia erotyczne,depresje,zwątpienia i który chciał się zakochać i założyć rodzinę...

Emill:
Tej pani chyba by się przydał egzorcysta bo jej Diabeł pomieszał ale chyba coś więcej niż szyki  ;D

--- Cytuj (zaznaczone) ---Tam, gdzie diabeł mówi dobranoc
--- Koniec cytatu ---

Różne określenia Danii słyszałem, ale to zdecydowanie wygrywa.

--- Cytuj (zaznaczone) ---W GPS-ie nie ma pojęcia „kościół katolicki”.
--- Koniec cytatu ---
!!!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej