Ogólne > Edukacja
Poszukuję nauczyciela języka duńskiego
patrykfrak:
Witam,
Poszukuję doświadczonego i wykwalifikowanego nauczyciela języka duńskiego. Chciałbym spotykać się, bądź rozmowa Skype, raz w tygodniu przez 1,5 godziny. Mieszkam w Kopenhadze i obecnie jestem na poziomie Danskuddannelse 3 moduł 3.2.
Mój cel to zacząć posługiwać się językiem duńskim w miarę swobodnie w pracy do końca 2014 roku.
W odpowiedzi na ogłoszenie proszę napisać jak wyglądałyby zajęcia, tz. rozpiska uwzględniająca rodzaj ćwiczeń, ich proporcje podczas zajęć oraz rodzaj materiałów jakie byłyby używane do nauczania.
Pozdrawiam oraz z góry dziękuję za odpowiedź.
Patryk
(+45) 28 29 49 29
farvela:
nie wiem czy jest sens uczenia sie dunskiego od Polaka...jesli mozna od Dunczyka ;) polecam portal italki.com - to jest portal wymiany jezykowej. Jest takze mozliwosc uczenia sie przez skype-niektorzy cos takiego oferuja. Mozna tam tez wrzucac jakies teksty, ktore napisalismy po dunsku, i dunczycy je poprawiaja i/albo wyjasniaja niuanse.
newbie12:
zgadzam sie z farvela :) uwazam, ze uczyc sie od Polaka dunskiego to wielki blad i glupota
szkola IA Sprog oferuje kursy online
http://www.iasprog.dk/online-dansk-undervisning
znam osobe ktora przeszla w ten sposob trzy moduly
Jomir:
I ja sie zgadzam z dziewczynami.
Farvela, ciekawi mnie bardzo jak Dunczycy tlumacza niuanse gramatyczne :)
Moj chlop, badz co badz wyksztalcony, pytany o gramatyke, zawsze mowi "bo tak jest".
happybeti:
Jomir, NAUCZYCIELE , nagabywani o jakies zagadnienie, w szkole językowej, też czasem rozkładają ręce i mówią "bo tak jest " ;). Można to ogólnie zawsze "względami historycznymi" ;) wytłumaczyć.
Więc Twój chłop wcale żadnym "dziwolągiem" w tej materii nie jest, zwłaszcza, że, jak rozumiem, Jego wykształcenie nie jest "filologiczne " :).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej