Ogólne > Dania i o Danii
Kiedy ukrócą tych wszyskich naciągaczy, nabusebów i oszutków?
czbnhzw:
Szlak mnie trafia jak słyszę od ludzi, pracujących tu już od kilku lat, że w rozliczeniach podatkowych wpisują po 10 przejazdów do polski, dokumentując to jakimiś paragonami na zakupy wykonane w kraju przez małżonke.
Wg. tego co pisze roga http://www.poloniainfo.dk/forum/index.php/topic,1031263.0.html takie odliczenia należą się tylko w pierwszym roku, z wyłączeniem pewnych przypadków.
Kiedy skat zacznie kontrolować takie oszustwa!?
Szlak mnie znowu trafia jak słysze od dziewczyny- samotnej matki z dwójką dzieci, która w kraju Danii przepracowała 1 rok, że nie opłąca się jej iść do pracy, bo komuna daje 10tys kontanu do tego kaska na dwójke dzieci i dopłate 6000 do mieszkania. No cholera jasna.
Co zrobić z tymi nabusebami? I nie myśle tu tylko o rodakach ale i o rodowitych dunczykach
Jomir:
Dunczycy sa chociaz u siebie i ich dziadowie zbudowali ten dobrobyt...
szczurek:
Mysle, ze to nie nasz problem .Kazdy bierze na swoje barki swoje oszustwa.Kiedys tez sie zloscilem na takie sytuacje ,lecz doszlem do wniosku ze to nie moj problem.zapewne te osoby nie spia spokojnie
Jomir:
Obojtentosc... Tez sposb na zycie.
szczurek:
Ale co my zwykli ludzie mozemy zrobic ?-fakt pogadac i to i tak nic nie zmieni.spinanie posladkow tu nic nie da!czy nie tak?sa ludzie co kombinuja z podatkami ,z autami ,z praca na czarno.Nic nie da mam biadolenie ze zle robia!mam nadzieje ze prawo i takich siegnie.Obojetnosc?-a jakie jest inne wyjscie -patrzenie co robi Kowalski czy Malinowski?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej