Ogólne > Hydepark
Eurowizja 2014
Idris:
Mówimy o konkursie piosenki. I owszem piosenka była dobra, jak wiele innych. Były też lepsze. Problem polega na tym co zwykle. Tu nie o piosenkę chodziło. Szczerze to mnie to trochę zniesmaczylo, ze Ci którzy przyjechali z fajnymi utworami utkneli między brodą a cyckami.
farvela:
Bez sensu takie gadanie ze "były lepsze" piosenki. No wlasnie nie bylo bo cala Europa wybrala Austrie. Takze Polska gdzie widzowie dali Austrii 3 miejsce. O gustach sie nie dyskutuje, ale zasada jest ciagle ta sama - wygral najlepszy. A gdyby odliczyc glosy jury to Austria mialaby jeszcze wiecej punktow. Takze - to byla obiektywnie najlepsza piosenka! :)
Jomir:
A to tez i prawda Idris.
No, ale w "szolbiznesie" liczy sie tez pomysl na osobowosc i jak widac u Conchitty zaskoczylo.
A tak zupelnie na marginesie - wszyscy czepiaja sie, ze on probuje grac na emocjach, poruszajac wrazliwy temat.
A piosenka z Wegier o molestowaniu dzieci?
No, tak, tylko, ze temat jakby to powiedziec "sluszny".
Tak samo sluszny jak i innej orientacji seksualnej.
I tak samo nie na miejscu w Interwizji.
No, ale jakos Wegra nikt sie nie czepia.
farvela:
Do mnie to bardzo przemawia :) Brawo Conchita!
„Broda jest deklaracją, że można wiele osiągnąć bez względu na to, kim jesteś czy jak wyglądasz. Jeżeli ktoś ma ochotę być kobietą z brodą, to nie ma w tym nic złego, bo przecież nie ranię tym nikogo.”
Conchita dodaje: „Jako nastolatek zmagałam się z dyskryminacją, dlatego stworzyłam „kobietę z brodą” jako symbol tolerancji i akceptacji. Walczę o społeczeństwo, z którego wykluczone zostaną nienawiść i dyskryminacja (...)”
Jak widać brak nam tej tolerancji :(
happybeti:
No i ...troszkę dystansu i poczucia humoru, Rodacy .
Sam pseudonim austriackiego artysty "Conchita Wurst" jest żartem z samego siebie, "luzackim" podejsciem do tematu płci.
Przypomnijcie sobie, jak wyglądał młody Freddie Mercury w "Bohemian Rapsody " .
A artystę znanego w latach 80tych jako Boy George , pamiętacie ?
Obraża was to ?
BTW, co do dziecka- ostatnio własnie Boy George i "Karma Cameleon" są największą jej miłością (ma niecałe 4 latka) , wyśpiewuje i każe sobie włączać na okrągło. Wie, że to chłopak , ale jakoś problemu z jego wyglądem nie ma.
Jak zresztą żadne z moich trojga dzieci problemu z "innością" różnych ludzi nie miało i nadal nie ma.
A na koniec klasyk :). Ma ktoś z tym problem ?
//www.youtube.com/watch?v=o-Zo4AVL7AE
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej