Wszystko ma miejsce w Aarhus
;)szkola, praca, zycie.
Dostale rowniez broszure informacyjna o nauce w FOF ale jest tam kurs raz w tygodniu a to troszke za malo dla mnie..
Jesli cos wiesz, napisz prosze, Wasze informacje sa na wage zlota, a mi ulatwia podjecie decyzji.
marcin
[Posted on: 12 Sierpień 2008, 17:05:03]
A wiec po rozmowie inter-viev dostalem info w formie broszury, wrzuce ja, moze komus sie przyda:
GDZIEzajecia odbywaja sie przede wszystkim przy ulicy Vestergade 72 w centrum Arhus.
KIEDYZajecia w Laerdansk maja miejsce zarowno w godzinach przedpoludniowych, popoludniowych jak i wieczornych a takze w soboty.
Istnieje mozliwosc indywidualnego korzystania z
warsztatow językowych Studievaerkstedet.Oferujemy takze zajecia w miesjcu pracy lub w trybie online (Netdansk) a w niektorych przypadkach w porozumieniu z Urzedem Gminy (KOMMUNE) organizujemy dodatkowo zajecia calodzienne- oferta ta dotyczy jedynie wybranych poziomow nauki.
Laerdansk dostosowuje sie w miare mozliwosci do Panstwa zyczen i potrzeb.Wymagamy natomiast zadowalajacej frekfencji.Wizyty lekarskie, spotkania w urzedach nie powinny kolidowac z zajeciami w szkole.
Jezeli jestescie zmuszeni Panstwo opuscic zajecia dwukrotnie- prosze poinformowac szkole!!!
PROCEDURA PRZYJECPO wstepnej rozmowie z doradca szkolnym i ocenie Panstwa sprawnosci jezykowej zostaniecie Panstwo pionformowani i dacie rozpoczecia zajec w ramach modulu odpowiadajacego Panstwa dotychczasowym umiejetnosciom jezykowym i dalszym planom w zwiazku z pobytem w Danii.System nauczania sklada sie z 6 modulow.Po ukonczeniu kazdego nalezy zdac test.
Zajecia odbywaja sie w grupach zaroznicowanej wielkkosci.Zapewniamy rowniez systemtyczny kontakt z zywym jezykiem poprzez kontakty pozaszkolne.
Po ukonczeniu wszystkich modulow istnieje mozliwosc podejscia do
panstwowego egazminu z jezyka dusnkiego.
Laerdansk oferuje rowniez egazmin
INDFODSRETSPROVEN niezbedny przy staraniu o obywatelstwo dunskie.
INFORMACJE PRAKTYCZNESzkola dysponuje przechowalnia rowerow w piwnicy budynku oraz platnym parkingiem, w podworzu
Zajecia odbywaja sie nieodplatnie a szkola zapewnia niezbedne materialy do nauki jezyka,Decyzja Rady Miejskiej w Arhus od osob na wlasnym utrzymaniu pobierana jest oplata w wysokosci 500 koron za rozpoczety modul.Oplate nalezy uiscic przed rozpzoczeciem nauki w szkole.
UWAGA!uczniowie nie posiadajacy dunskiego numeru ewidencyjnego (CPR-nummer) i zameldowania w Danii ponosza pelen koszt nauki jezyka dusnkiego w wysokosci 64 koron za jednostke lekcyjna.
To nieco skrocona ulotka, ktora ja otrzymalem bo o stolowce i zimnych napojach nie bede pisac, mam nadzieje, ze komus sie przyda.
Oczekuje obecnie na list z data rozpoczecia nauki, gdyz odbywa sie jeszcze rekrutacja.
marcin